21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportNegocierile lui Geoana au esuat

Negocierile lui Geoana au esuat

Negocierile lui Mircea Geoana cu PNL si cu PD au esuat – nici liberalii, nici democratii nu vor sa-l vada pe el premier sau PSD la guvernare. Insa, in aceste conditii, nici pe Geoana nu-l mai vor social-democratii de presedinte.

Astazi sunt convocate
in sedinta Biroul Permanent de conducere si grupurile parlamentare ale PSD, iar maine va avea loc reuniunea Comitetului Executiv, care trebuie sa ia o decizie finala in privinta motiunii de cenzura – daca aceasta va fi sau nu depusa la Parlament.
In contextul in care parlamentarii partidului si o serie de lideri, in frunte cu Ion Iliescu, se opun motiunii de cenzura, in week-end, Mircea Geoana a participat la un maraton de intalniri cu sefii organizatiilor judetene, convocati la Hotelul Confort din Otopeni, in incercarea de a-si atrage sprijinul acestora, atat pentru sustinerea motiunii de cenzura, cat si pentru anihilarea planurilor lui Ion Iliescu si Adrian Nastase de a provoca congres extraordinar pentru demiterea sa.
In paralel, Geoana a mai incercat o data sa forteze negocieri cu PNL si cu PD pentru o guvernare social-democrata. Vineri, in cadrul unei conferinte de presa, Mircea Geoana a anuntat ca maine va face o informare in fata Comitetului Executiv al PSD in legatura cu rezultatul negocierilor purtate cu toate partidele. Intrarea PSD la guvernare este singurul argument pe care l-ar putea el aduce in fata liderilor PSD pentru a-i convinge pe acestia sa sustina contestata motiune de cenzura. Or, asa cum se prezentau ieri lucrurile, negocierile au esuat. Viorel Hrebenciuc, insarcinat sa negocieze cu PNL, a recunoscut ieri, pentru "Romania libera", ca "nu a reusit sa faca nimic", in sensul ca parteneriatul pe 6 ani propus de el liberalilor a fost refuzat de acestia, la fel si o posibila cooptare a PSD la guvernare dupa alegerile europarlamentare. Insa, asa cum sustine Hrebenciuc, "nici ceilalti, de la Cluj, Rus si ceilalti, nu au facut nimic pe partea lor, cu PD".
Presedintele PSD, Mircea Geoana, ne-a declarat ieri ca in cursul zilei de astazi sau maine va avea o intalnire cu seful statului, Traian Basescu. In PSD a circulat un zvon ca cei doi s-au intalnit deja, discutand despre sustinerea de catre social-democrati in Parlament a unui posibil guvern PD-PLD. "Nu ne-am intalnit inca, dar o sa ne vedem zilele astea", a spus Geoana.

» Puscas, despre "Antanta torpilarii"

"Purtand marca tranzitiei autohtone, liberal-mercantilii si social-mercantilii, plus oportunistii din PSD au proiectat o Antanta de torpilare a motiunii de cenzura. Scopul acesteia este simplu de gasit: anihilarea motiunii si supravietuirea actualei guvernari", sustine deputatul PSD Vasile Puscas. Deputatul este de parere ca motiunea ar trece fara probleme daca in Romania ar exista o democratie autentica, dar ca "intr-un mediu politic bizantino-fanariot, ca cel de la noi, trebuie sa fim precauti".

Cele mai citite

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...

Grav accident auto pe DN2 – E85, în Vrancea! Opt persoane, rănite în urma coliziunii dintre un autoturism și un microbuz

Opt persoane au fost rănite, vineri, la intersecţia DJ 205 R Coteşti cu DN2 - E85, în urma coliziunii dintre un microbuz de transport...

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...
Ultima oră
Pe aceeași temă