10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportNegocieri pentru restructurarea Guvernului

Negocieri pentru restructurarea Guvernului

Coalitia guvernamentala va discuta, la inceputul saptamanii viitoare, restructurarea Executivului, obiectivul fiind reducerea numarului de ministere. Negocierile – referitoare atat la numarul de ministere, cat mai ales la eventualele demiteri/numiri de ministri – se vor desfasura pe fondul crizei politice cvasigeneralizate si al solicitarilor Opozitiei ca premierului Tariceanu sa elimine PD de la guvernare, presiunile in acelasi sens vizand si UDMR.

“Un guvern care sa semene cu guvernele europene, cu 14-15 ministere si care sa corespunda domeniilor in care este organizata Comisia Europena”, a declarat Ludovic Orban, vicepresedinte PNL.
Restructurarea este acceptata de PD “in conditiile in care vom avea un guvern mai mic si mai functional. Este Guvernul cu cele mai bune performante dupa 1990. Guvern cu mai putine portofolii – 17”, a declarat Sorin Frunzaverde, vicepresedinte PD.

Opozitia, reprezentata de PSD, PRM si PC, solicita un guvern monocolor liberal, fara niciun ministru democrat. In caz contrar, liderii ameninta cu o motiune de cenzura impotriva Cabinetului Tariceanu.
“Nu vom sustine un guvern al Aliantei. Alianta este un proiect politic care nu mai functioneaza si a continua sa persistam in aceasta fictiune ca avem un guvern al Aliantei este contraproductiv si o sursa de scandal nesfirsit”, a declarat Mircea Geoana, presedinte PSD.
“Il astept pe Calin Popescu Tariceanu sa vina cu un guvern restructurat monocolor fara PD si UDMR, doar cu ministri liberali”, a declarat Sabin Cutas, senator PC.
“O formula de guvernare care sa contina 11 portofolii. Noi consideram ca in actuala perioada sa se realizeze un guvern care sa aiba reprezentantii tuturor partidelor. Motiunea de cenzura ramine o posibilitate a luptei parlamentare”, a declarat Lucian Bolcas, vicepresedinte PRM.

Cele mai citite

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, o dată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, o dată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă