9.1 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportNastase s-a razvratit din cauza sanctiunii

Nastase s-a razvratit din cauza sanctiunii

Ce mai freamat, ce mai zbucium, pleaca Nastase din PSD… Sau candideaza impotriva lui Geoana la congresul din decembrie… Presa a fost convocata ieri la o conferinta extraordinara, dar cu o zi inainte talk-show-uri au fost aranjate la posturi de televiziune, toata lumea a fost alarmata de persoane din anturajul lui Nastase pentru a astepta din partea acestuia o mare bomba de presa. Insa Nastase a contramandat dimineata conferinta de presa convocata pentru amiaza deoarece peste noapte se razgandise: nici nu mai voia sa-si dea demisia din PSD, nici nu avea de gand sa-si anunte candidatura pentru sefia partidului. Peste o ora s-a razgandit din nou si a anuntat ca totusi va sustine conferinta de presa.

In cele din urma, fostul presedinte si premier al PSD a spus ca “a avut un moment tentatia sa le spuna ceva pe romaneste” liderilor partidului care il persecuta, sanctionandu-l cu un avertisment ultimativ pentru indisciplina. Dar, a explicat el, “dupa aceea s-a razgandit” pentru ca a muncit 14 ani pentru partid si “partidul nu este un magazin in care sa intri sa cumperi ceva si dupa aceea sa pleci”. Timp de o ora a stat si si-a expus foarte pe larg “framantarile” legate de soarta partidului si a tinut sa le aduca aminte lui Mircea Geoana, Miron Mitrea, Ioan Rus si actualilor vicepresedinti ca el este cel care “i-a adus in PSD”. Nastase i-a avertizat pe acestia ca “are limba destul de ascutita” si ca “daca va fi atacat in public le va raspunde in public”.
“Ii cer lui Mircea Geoana sa-si asume o politica foarte clara. Daca Mircea Geoana considera ca trebuie sa fiu exclus, sa ma excluda direct!”, a spus Adrian Nastase, precizand ca “el cunoaste smecheriile din partid”. Insa, intrebat daca isi va depune candidatura pentru vreuna din functiile de conducere la congresul din decembrie, a ezitat sa-si asume un raspuns categoric, aducandu-si aminte probabil ca in urma cu aproape sase luni, cand a mai incercat o data sa paraseasca PSD, nici unul dintre membrii partidului pe care l-a condus nu a vrut sa-l urmeze. De altfel, Nastase a ratat ieri a doua demisie din PSD, caci si in cazul primeia alarmase pe toata lumea anuntand ca va parasi partidul cu 60-70 de parlamentari, urmand sa plece la Partidul Conservator, dupa care in ziua cand demisia trebuia sa fie anuntata oficial s-a razgandit. In timp ce Nastase perora la conferinta de presa, sefii sai din Kiseleff il urmareau la televizor, reuniti in cadrul sedintei Biroului Permanent National. Declaratiile lui Nastase au starnit haz si multe ironii in randurile liderilor partidului. Dusmanul lui Nastase, Marian Vanghelie, a spus dupa interventia lui Nastase: “Credeti ca Ceausescu ar putea vreodata sa se mai intoarca la putere? Asa si cu Nastase!” Mai impaciuitor, Ioan Rus a declarat de la Cluj ca in marele partid care este PSD oricine isi gaseste locul si rostul si nimeni nu trebuie exclus.


Tot a obtinut ceva in urma taraboiului

Presedintele PSD Bucuresti, Sorin Oprescu, a declarat, ieri, dupa sedinta Biroului Permanent al partidului, ca filiala din Capitala va rediscuta cazul Adrian Nastase, respectiv va lua o decizie in privinta retragerii sanctiunii pe care fostul premier a primit-o de la organizatia sectorului 1. “Domnul Adrian Nastase este departe de a risca excluderea din PSD”, a spus Oprescu, calificand sanctionarea lui Adrian Nastase cu avertismentul ultimativ drept “o chestiune pripita”. Presedintele PSD Bucuresti a insinuat ca este posibil ca presedintele organizatiei de la sectorul 1, Dan Tudorache, sa fie mustrat pentru gestul facut in ceea ce-l priveste pe Nastase.
Dupa sedinta din Kiseleff, Sorin Oprescu si Marian Vanghelie s-au deplasat la sediul organizatiei Bucuresti pentru a lua in discutie retragerea sanctiunii pe care i-a dat-o lui Nastase filiala lui Dan Tudorache. Insa, aici, in fata presedintilor filialelor de sectoare Oprescu si Vanghelie au constatat ca nu s-a intrunit “un for statutar”, deci nu pot lua nici o decizie.


Vanghelie: “Acestea sunt smecheriile imputite ale lui Adrian Nastase”
Presedintele executiv al PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, cel care se pare ca se afla la originea sanctiunii acordate de organizatia sectorului 1 lui Adrian Nastase, a declarat ieri ca “de doi ani PSD e in incurcatura din cauza lui Adrian Nastase”. “Acesta este pachetul de ironii si smecherii imputite ale lui Adrian Nastase de care nu mai vrea nimeni sa auda in partid! Daca are curaj, sa candideze la congres sa vada daca-l mai voteaza cineva”, a spus Vanghelie referindu-se la declaratiile facute de Adrian Nastase. Vanghelie i-a cerut lui Nastase “sa vorbeasca de aranjamentele si de trocurile pe care le facea el pe timpul cand era premier, nu de aranjamentele altora”. Primarul de la sectorul 5 i-a transmis lui Nastase: “Ma numesc Vanghelie si sunt al dracu'!”

Mircea Geoana: “Nastase este frustrat, disperat, nefericit”
Presedintele PSD Mircea Geoana i-a transmis si el lui Adrian Nastase ca, atat timp cat isi va vedea de treburile lui si nu va mai face valuri, nimeni nu vrea sa-l dea afara din partid. Parerea lui Geoana este ca Nastase este “disperat, frustrat si isi exprima nefericirile in fata presei”. “Propriul ego il orbeste pe Adrian Nastase. Ceea ce face el este un act de disperare. Un joc penibil de-a demisia. Isi exprima nefericirile in fata presei. Isi taie singur craca de sub picioare. Avem lucruri mai importante decat sa pansam ranile si frustrarile unuia care a fost mare sef si acum nu mai e”, a spus Geoana, sfatuindu-l pe Nastase “sa-si vada” de problemele lui. Presedintele PSD a precizat ca organizatia de la Bucuresti va reanaliza sanctiunea pe care a primit-o Nastase, dar a subliniat ca “nu este corect sa facem din Adrian Nastase un privilegiat permanent”.

Cele mai citite

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă