10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportNăstase îl compară pe Băsescu cu Ceauşescu - blog

Năstase îl compară pe Băsescu cu Ceauşescu – blog

Într-o postare pe blogul său, preşedintele Consiliului Naţional al social-democraţilor, Adrian Năstase susţine că tăierile de la bugetul Educaţiei şi al Culturii sunt justificate de “mistica totalitară care a început să domine actuala putere”. De asemenea, acesta îl compară pe Traian Băsescu cu  Nicolae Ceauşescu, şi sugerează că preşedintele încearcă să impună doctrina totalitaristă.

Năstase aduce aminte de două propuneri legislative, pe care el, împreună cu Victor Socaciu, preşedintele departamentului “Cultura, culte, minorităţi” din cadrul CN al PSD, care au fost respinse de către majoritatea guvernamentală.

“La Camera Deputaţilor, au fost respinse, de către majoritatea guvernamentală, două iniţiative legislative, pe care le-am propus, împreună cu Victor Socaciu, preşedintele departamentului “Cultura, culte, minorităţi” din cadrul CN al PSD.

Cele două propuneri de acte normative introduceau tichetele pentru cultură şi sport şi tichetele pentru carte. Mai exact, se lasă posibilitatea angajatorilor să acorde angajaţilor tichete pentru cultură, sport şi carte – care puteau fi utilizate pe o perioadă de un an, pentru finanţarea costurilor parţiale ale accesului la manifestări sportive şi culturale precum şi la achiziţionarea de cărţi. Statutul fiscal al acestor tichete urma să fie similar cu cel al tichetelor de masă.

Îmi este teamă că viteza cu care aceste propuneri au fost respinse nu îşi găseşte justificarea în buget, ci în mistica totalitară care a început să domine actuala putere.”

Năstase susţine că Băsescu încearcă să supună poporul român “spălării pe creier”.

“Una dintre mizele totalitarismului este crearea “omului nou” – parcă vorbea şi Băsescu despre aşa ceva, reluând tentativa lui Ceauşescu – care să se supună unor reguli stricte, să ajungă să creadă în  justeţea lor mai mult decât în orice. Să îşi accepte, de bună voie, prizonieratul. O adevărată spălare de creier, indiferent că vorbim de comunism, nazim sau orice formă de totalitarism.

Pentru un asemenea proiect, cel mai mare pericol este reprezentat de individul capabil să discearnă între bine şi rău, care este capabil să gândeasca pentru el, care ştie când trebuie să pună piciorul în prag pentru a nu-şi pierde libertatea. Cand nu este doar un individ, ci un grup, o comunitate, o societate, atunci, acest proiect este zadarnicit.

Uitati-va la paşii sistematici pe care îi face “gaşca” PDL/Băsescu: au tăiat bugetul Educaţiei, au tăiat bugetul Culturii, au redus veniturile populaţiei la un nivel în care nevoile primare sunt cele care ajung pe primul plan.”

Cele mai citite

Taylor Swift, atac la adresa lui Kim Kardashian? “thanK you aIMee”

Swift, în vârstă de 34 de ani, și-a surprins fanii în primele ore ale zilei de 19 aprilie, după ce a lansat un album...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...
Ultima oră
Pe aceeași temă