16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportNastase ameninta cu dosare: "Si eu stiu diverse lucruri"

Nastase ameninta cu dosare: “Si eu stiu diverse lucruri”

Sedinta de astazi a Biroului Permanent al PSD ar fi de mare interes pentru pentru Departamentul National Anticoruptie. Dupa un weekend furtunos, in care s-au incins liniile telefonice intre sefii PSD, dinspre tabara Geoana-Rus inspre Nastase si invers, cu amenintari nevoalate, este de asteptat ca reuniunea BPN sa se desfasoare cu dosarele pe masa.
De altfel, cautand sa-si salveze functia si, totodata, pielea, Nastase a spus ieri cat se poate de clar: “Pot si eu sa ies mult mai dur si sa spun diverse lucruri!”. In aceste conditii, ramane de vazut daca va mai avea cineva curajul sa ceara suspendarea lui Adrian Nastase din partid.

Dosar si contradosar

Dupa ziua de joi, in care fusese amenintat public de catre Geoana cu suspendarea din partid, Nastase s-a retras la mosia de la Cornu, unde a inceput sa urzeasca strategii pentru a se salva. Pentru Nastase, situatia nu se prezinta deloc in culoarea roz, avand in vedere ca mai toti liderii PSD s-au grabit sa-si prezinte adeziunea la cauza revolutionara a lui Mircea Geoana, in frunte cu Miron Mitrea si Viorel Hrebenciuc, care s-au oferit sa sprijine un eventual vot in favoarea suspendarii lui Nastase din functie pe motiv ca aduce partidului prejudicii de imagine din cauza scandalului “Matusa Tamara”. Desi, dupa cum sustine chiar Nastase, aceleasi personaje s-au grabit sa-l sune si pe el si sa-l asigure ca nu au de gand sa-l tradeze si ca sunt solidari cu el la necaz. Oamenii lui Nastase, printre care vicepresedintele PSD Titus Corlatean, au sarit si ei in ajutorul sefului sau, batandu-le obrazul colegilor ca nu au dat nici o declaratie la presa pentru a-l ajuta pe Nastase, in schimb i-au aparat de-a lungul timpului pe alti pesedisti cu probleme mari de imagine, care au fost luati la cercetat de Justitie, cele mai recente exemple fiind Dan Ioan Popescu si Radu Mazare.
Vazand ca nu se poate baza pe colegialitatea liderilor partidului, Nastase a lansat un avertisment inaintea sedintei de astazi, ca sa preintampine eventuale presiuni ce ar urma sa se faca asupra sa pentru a se autosuspenda din partid cat dureaza ancheta de la DNA: “Daca se intampla asta, eu pot sa ies mult mai dur si sa spun si eu diverse lucruri pe care le stiu! Foarte multi s-au speriat deja!”. Nastase mizeaza astfel pe frica pe care ar putea s-o induca in randul colegilor sai, avand in vedere ca nici unul dintre ei nu are un trecut imaculat, cu totii fiind membri ai fostului guvern PSD si fiecare stiind despre ceilalti lucruri compromitatoare.
Cu dosare ameninta si Dan Ioan Popescu, care astazi ar urma sa fie absolvit de vina de catre comisia care i-a cercetat averea. Potrivit unor surse din conducerea partidului, DIP l-a anuntat pe Mircea Geoana ca daca are nevoie de “gloante” pentru a trage in Nastase i le pune el la dispozitie, sub forma de dosare, Popescu avand motive personale de a se razbuna pe fostul sau sef de guvern.
Insa cel mai amenintator dintre toti pare sa fie Ion Iliescu. Iliescu este de fapt cel care are toate sansele sa iasa castigator din aceast razboi, caci, nu-i asa, el este “saracul si cinstitul” in PSD, spre deosebire de “imbuibatii” care i-au luat lui functia la Congresul de anul trecut, si se spune ca ii are “la mana” pe toti liderii partidului, desi a refuzat intotdeauna sa-l acuze nominal pe vreunul dintre ei ca fiind corupt. Iliescu le-a spus atat lui Geoana, cat si lui Nastase ca “daca se va cere suspendarea lui Nastase, el va cere public suspendarea colectiva a tuturor celor care au aparut in ziare ca suspecti de coruptie”. Ceea ce ar insemna ca ar trebui suspendata toata conducerea actuala a PSD si Iliescu s-ar putea instala in loc presedinte “reformator”.
In aceste conditii, sedinta BPN al PSD de astazi s-ar putea solda ori cu un armistitiu intre Nastase si ceilalti, incheiat cu dosarele pe masa, ori cu o implozie, pe care ar putea-o provoca Ion Iliescu, in cazul in care cere suspendarea colectiva a “coruptilor”. In orice caz, se va vedea care dintre liderii PSD care vor participa la sedinta va veni la sediul din Kiseleff cu cea mai indesata servieta…

Cele mai citite

Pensionarii primesc cadou de Paști de la Guvern. Vor primi banii în avans

Guvernul a adoptat în şedinţa de joi hotărârea care permite plata pensiilor înaintea sărbătorilor de Paşti, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu, subliniind că demersul...

Europa Conference League în faza semifinalelor: Care sunt favoritele

Aston Villa, Fiorentina, Olympiacos și Brugges sunt echipele rămase în cursa pentru cucerirea trofeului UEFA Europa Conference League în acest sezon. Prima manșă a semifinalelor va avea...

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...
Ultima oră
Pe aceeași temă