Nastase, la guvernare, prin PC?

Adrian Nastase nu va mai fi absolvit de sanctiunea primita de la Organizatia PSD Sector 1, ba dimpotriva, avertismentul ultimativ este pe cale sa se transforme in suspendare din partid. Desi saptamana trecuta liderii PSD au anuntat ca ...

Share

Adriana Dutulescu 0 comentarii

15.11.2006 - 00:00
Adrian Nastase nu va mai fi absolvit de sanctiunea primita de la Organizatia PSD Sector 1, ba dimpotriva, avertismentul ultimativ este pe cale sa se transforme in suspendare din partid.
Desi saptamana trecuta liderii PSD au anuntat ca sanctiunea va fi retrasa, in lumina noilor evenimente - adica trimiterea lui Nastase in judecata, fostul premier nu mai beneficiaza de clementa. Seful organizatiei de baza de la sectorul 1, Dan Tudorache, a lasat deja sa se inteleaga ca se va pune problema suspendarii acestuia din partid in cazul in care nu se va suspenda din proprie initiativa. De altfel, in 24 noiembrie a fost convocat Comitetul Executiv al PSD Bucuresti care trebuie sa adopte o decizie in acest sens. Daca va fi dat afara din partid sau daca va avea singur curajul sa-si asume o demisie, Nastase are rezervat un scaun in Partidul Conservator. Chiar ieri, Dan Voiculescu a declarat, dupa sedinta Biroului Politic al PC, ca "Nastase vine la noi". Potrivit unor surse din conducerea Partidului Conservator, pe 17 decembrie va avea loc sedinta Consiliului National al formatiunii, in cadrul careia va fi modificat statutul astfel incat sa fie infiintate doua noi functii: presedinte executiv si prim-vicepresedinte. Prim-vicepresedinte este deja Dan Ioan Popescu, iar presedinte executiv va fi Adrian Nastase. Voiculescu a declarat ca cei doi sunt victimele unor procese politice. Potrivit surselor citate, Adrian Nastase i-ar fi contactat deja pe unii dintre liderii si parlamentarii PC, pe care i-ar fi anuntat ca le va fi sef, asigurandu-i ca "va face o echipa puternica" pentru a ridica formatiunea lui Felix peste cele doua procente pe care le are in sondaje.
"Chiar daca vine Nastase la noi, nu iesim de la guvernare", sustin surse din Biroul Politic al PC, potrivit carora "Dan Voiculescu incearca sa-l convinga pe Tariceanu sa accepte PC la guvernare cu Nastase cu tot". Daca Tariceanu ar accepta, am putea asista la sedinte ale consiliului de coordonare al coalitiei la care sa participe, la aceeasi masa cu Emil Boc si liderii PNL, Adrian Nastase si Dan Ioan Popescu.
Liderul grupului parlamentar al PNL din Camera Deputatilor, Crin Antonescu, a declarat luni ca parlamentarii liberali vor vota in favoarea ridicarii imunitatii lui Adrian Nastase ca urmare a faptului ca acesta a fost trimis in judecata de procurorii DNA. Antonescu s-a pripit cu declaratiile deoarece, potrivit Constitutiei si Regulamentului Camerei Deputatilor, imunitatea parlamentara nu este supusa la vot pentru a fi ridicata in cazul trimiterii in judecata, ci doar in cazul perchezitiei, retinerii sau arestarii unui parlamentar.

Citește totul despre:

Comentarii