13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportMitrea recunoaste ca unii pesedisti si-au cumparat locurile in Parlament

Mitrea recunoaste ca unii pesedisti si-au cumparat locurile in Parlament

Presedintele PSD, Mircea Geoana, si secretarul general al partidului, Miron Mitrea, s-au duelat, in declaratii, la Scoala de vara a Tineretului Social-Democrat. Tensiunile au venit pe fondul informatiilor neoficiale potrivit carora Miron Mitrea si-ar dori fotoliul de presedinte al PSD, in timp ce Mircea Geoana doreste indepartarea lui Mitrea.
Mircea Geoana s-a prezentat vineri seara in fata tinerilor pesedisti pentru a le vorbi despre innoirea partidului, dar, mai ales, pentru a se rafui cu vechea garda a partidului. Asa au aflat tinerii social-democrati ce inseamna politica la nivel inalt. “Eu doresc sa facem aceasta schimbare in mod elegant, dar, daca vor exista unii care vor pune interesul propriu in fata mersului inainte al partidului, va trebui s-o facem mai putin elegant”. Dupa care i-a initiat in secretele financiare ale politicii: “Nu mai putem accepta situatia in care locurile in Parlament erau uneori de vanzare si orice mijloc era permis pentru finantarea partidelor”. El le-a povestit tinerilor social-democrati ca “Adrian Nastase a lasat partidul plin de datorii, insa el se plimba cu Mercedesul”.
Miron Mitrea a replicat ca este mandru ca a facut parte din guvernul Nastase. “Nu mi-e rusine cu ceea ce am facut si nu voi permite nimanui sa ma faca sa imi fie rusine de ceea ce am facut pentru partid si in guvernul Nastase”. El i-a atacat pe “parasutatii” din partid, oameni care s-au inscris in PSD la finalul mandatului Nastase crezand ca vor castiga din nou puterea, care nu au facut nimic pentru partid, dar care au puncte de vedere fata de cei care au muncit.
Dupa care a trecut la amenintari. “Nu accept din partea nimanui sa incerce sa ma faca sa am regrete pentru ce-am facut. Daca vor incerca acest lucru, or s-o vada!”.
Secretarul general al PSD i-a invatat pe tinerii social-democratiÊ”sa aiba tupeu, sa se bata pentru a obtine functii, pentru a si le mentine” si mai ales “sa nu se lase calcati pe bombeuri de nimeni”. Si si-a spus parerea despre reforma din partid: “Am sa va dau un exemplu. Eu provin dintr-o familie de medici veterinari. Acolo, cand se vorbea despre reforma animalelor, asta insemna taierea tuturor animalelor batrane. Ii avertizez insa pe unii ca, daca se gandesc sa aplice aceasta reforma, s-ar putea ca unele animale batrane sa dea cu copita sau cu cornul atunci cand cineva vrea sa le taie”. Dupa care i s-a adresat direct lui Geoana: “Nu voi pleca de pe scaunul de secretar general al PSD”. “Eu nu voi mai accepta ca presedintele PSD sa cheme pe cineva si sa ii spuna sa nu mai candideze pentru o functie de conducere pentru ca nu are o imagine buna”, a spus Mitrea.
O declaratie-avertisment a venit si din partea fostului presedinte al PSD Adrian Nastase. Acesta a spus despre Miron Mitrea ca “uita cine l-a adus in partid” si le-a transmis celorlalti colegi din PSD ca stie “destule lucruri”, motiv pentru care se considera “incomod”. “Nu sunt un tip comod, stiu ca sunt unii colegi care ar prefera sa nu ma vada prea des pentru ca stiu destule lucruri”, a spus Nastase la Scoala de vara a TSD. El le-a mai transmis colegilor ca va ramane in partid pentru a vedea daca vor exista, la un anumit moment, “o masa critica si o formula de echipa” in care sa aduca si experienta sa.
Disputele verbale s-au transfor-mat apoi in “inclestare” pe terenul de fotbal, cu ocazia meciului de retragere din conducerea TSD a lui Victor Ponta, meci organizat pe terenul Stadionului Cotroceni. Tensiunile dintre Geoana si Mitrea au razbatut si cu acest prilej, actualul sef al pesedistilor refuzand sa faca echipa cu fostul ministru al Transporturilor, imbracat ostentativ in echipament de antrenor. Dupa plecarea liderului PSD, tinerii social-democrati s-au grabit sa-l parasca pe Geoana senatorului Sorin Oprescu. Ei i-au spus ca, dupa ce le-a sugerat sa nu-i puna intrebari dificile presedintelui Traian Basescu, Geoana i-a admonestat de ce nu au facut tocmai acest lucru…

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...
Ultima oră
Pe aceeași temă