Ministrul Sănătății: Licitația pentru ambulanțe trebuie pornită cât mai repede. Mașinile vor fi cumpărate în mai multe etape

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a afirmat, vineri seara, într-o emisiune de pe postul Antena 3, că licitația pentru ambulanțe trebuie să fie pornită cât mai repede.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

30.06.2017 - 23:59

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a afirmat, vineri seara, într-o emisiune de pe postul Antena 3, că licitația pentru ambulanțe trebuie să fie pornită cât mai repede.

„Am transmis protocolul semnat conform programării făcute de către Guvern la momentul respectiv, de către Secretariatul General al Guvernului, și am transmis toate documentele de la Ministerul Sănătății, din punctul nostru de vedere considerăm că lucrurile sunt în regulă. Eu cred că această licitație trebuie pornită cât mai repede. Am spus din start că îmi doresc ca această licitație să fie pornită în condiții legale în așa fel încât nimeni să nu o poată contesta, nimeni să nu o poată opri", a spus Ministrul Sănătății, precizând că documentele necesare au fost semnate de ministrul de Interne Carmen Dan și secretarul de stat în MAI Raed Arafat.

Astfel, ambulanțele vor fi achiziționate în mai multe etape.  „Ele vor fi achiziționate în mai multe etape în funcție de timpul în care se finalizează licitația, vor fi achiziționate ambulanțe de mai multe tipuri: ambulanțe de intervenție rapidă, vor fi achiziționate ambulanțe de tip A de TIB, C. Vor fi achiziționate și ambulanțe de tip SMURD", a precizat Florian Bodog.

Fostul premier Sorin Grindeanu a cerut ca licitația pentru achiziția de ambulanțe să fie coordonată de Secretariatul General al Guvernului (SGG). Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI) Raed Arafat a afirmat, în urmă cu o lună, că funcționari din cadrul Ministerului Sănătății au „sabotat" continuu procesul de dotare a serviciilor de Ambulanță și SMURD și că anunțul ministrului Florian Bodog privind demararea procedurii de achiziție pentru ambulanțe „ascunde multe adevăruri nespuse".

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...