13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportMinistrul Sănătății: Epidemia de rujeolă din România a pornit de la o...

Ministrul Sănătății: Epidemia de rujeolă din România a pornit de la o populație de persoane nomade

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a vorbit în cadrul unei conferințe despre epidemia de rujeolă din România, despre care spune că pare a fi pornit de la o populație de persoane nomade. El precizează că tulpina virusului seamănă cu cea care a afectat Italia sau Ungaria, dar nu se poate ști clar dacă acește lucruri au factori comun.

Aceste declarații vin după ce epidemia de rujeolă din România a devenit foarte gravă, fiind înregistrate peste 3.000 de cazuri. Ministrul a declarat că s-au înregistrat peste 3.400 de cazuri, iar 17 persoane au murit din cauza rujeolei.

"În legătura cu epidemia de rujeolă, aceasta a început în România la o populație de persoane nomade. La toate persoanele care au luat virusul s-a dovedit că nu s-au vaccinat. Sunt 3.400 de cazuri în 37 de județe din țară. Dintre acestea, s-au înregistrat 17 decese din cauza epidemiei de rujeolă.

Tulpina care a apărut la noi este similară cu cea care a apărut și în Italia. Și în România, și în Italia sau Ungaria, dacă copiii ar fi vaccinați, nu ar mai avea boala respectivă", a declarat ministrul Sănătății.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...
Ultima oră
Pe aceeași temă