Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ministrul Muncii: Nu voi candida la aceste alegeri parlamentare

Ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, a anunțat, joi, că nu va candida la alegerile parlamentare din 11 decembrie, deși a primit oferte de la mai multe formațiuni politice.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 20.10.2016 - 11:45

Ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, a anunțat, joi, că nu va candida la alegerile parlamentare din 11 decembrie, deși a primit oferte de la mai multe formațiuni politice.

Speculații au fost destule. Intrăm într-o perioadă sensibilă în care orice afirmație sau decizie este folosită electoral. Cred că trebuie să elimin acest spațiu de manevră speculativă în dezbaterea publică. Nu voi candida la aceste alegeri parlamentare. În destule rânduri am fost afiliat politic - de către alții - pe unde s-a putut. Au fost ziariști care m-au întrebat totuși și pe mine despre aceste zvonuri. Ei și-au făcut datoria în mod onest și le mulțumesc public pentru felul în care au ales să își facă meseria. Am primit oferte onorante de la partide serioase și orientate către viitor si cred că implicarea politică este importantă pentru consolidarea democrației și dezvoltarea țării”, a scris Pîslaru, într-un mesaj postat pe Facebook.

El continuă mesajul precizând că a luat decizia de a nu se implica: „Și atunci rămâne întrebarea de ce am luat decizia de a nu mă implica acum. Celor care își pun această întrebare, și evident, opiniei publice le răspund că datoria mea este de a duce la bun sfârșit proiectele pe care le-am început la Ministerul Muncii. Mi-am asumat alături de premierul Cioloș și alături de colegii din Guvern misiunea de a reforma si a construi măsuri și principii oneste, sustenabile și predictibile în politica de ocupare, salarială și în domeniul asistenței sociale. Avem nevoie de locuri de muncă, de salarii decente, de servicii sociale. Nu de pomeni electorale. E nevoie de o reformă fundamentală în aceste domenii ale Ministerului Muncii. Lucrăm intens la ea într-o echipă formidabilă și o vom livra. Chiar dacă utilizarea excesivă a cuvântului <<reformă>> a dus la deprecierea semnificației acestuia, eu cred că a elabora - într-un timp totuși scurt - un set de măsuri, instrumente și principii care să servească dezvoltării României pe termen mediu și lung înseamnă reformă în adevăratul sens al cuvântului”, a mai spus ministrul Muncii.

El încheie postarea precizând aceasta este misiunea sa. „Asta este misiunea Guvernului. Asta îmi doresc să fie misiunea viitorului Parlament al României. Repet, nu voi candida la aceste alegeri parlamentare. Cu siguranță m-aș bucura însă să văd proiectele de la Ministerul Muncii continuate și puse în aplicare în interesul românilor”.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...