Ministrul Mediului propune ca rafinăriile din Ploiești să facă un parteneriat cu ANM. Care este motivul

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, s-a întâlnit, joi, cu reprezentanţii rafinăriilor din Ploieşti, cărora le-a propus o serie de măsuri pentru reducere a poluării, între care și un parteneriat cu Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 08.09.2017 - 00:00

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, s-a întâlnit, joi, cu reprezentanţii rafinăriilor din Ploieşti, cărora le-a propus o serie de măsuri pentru reducere a poluării, între care și un parteneriat cu Administrația Națională de Meteorologie (ANM), potrivit Mediafax.

„Le-am propus celor prezenţi o serie de măsuri realiste şi eficiente, prin aplicarea cărora vom realiza ceea ce ne dorim cu toţii: un aer mai curat şi mai puţin disconfort pentru cetăţeni. În principiu, este vorba despre achiziţionarea, pe cheltuiala rafinăriilor, a unor staţii de monitorizare proprii, rezultatul măsurătorilor acestora fiind destinat atât transmiterii către Agenţia de Protecţie a Mediului, cât şi, printr-un sistem agreat, cetăţenilor, pentru ca aceştia să afle, în timp util, informaţiile care îi interesează. Dar cum nu monitorizarea este o problemă, pentru că Ploieştiul deja beneficiază de opt puncte de monitorizare din care două - mobile, le-am propus operatorilor să încheie un parteneriat cu Administraţia Naţională de Meteorologie, astfel încât agenţii economici să cunoască prognozele cu până la 3 zile în avans, iar rafinăriile să îşi diminueze procesul tehnologic în conformitate cu presiunea tehnologică şi circulaţia curenţilor de aer pentru a se putea realiza o dispersie care să nu creeze disconfort", a spus Gavrilescu.

Ministrul Mediului a precizat că acestea sunt măsurile premergătoare măsurilor din 2018.

„Operatorii vor fi OBLIGAŢI să îşi colecteze fugitivele şi să le dirijeze la coş şi, de asemenea, să îşi monitorizeze mirosurile rezultate în urma procesului tehnologic. (...) În timpul producţiei, apar şi situaţii de avarie. Acestea trebuie asumate, transparent! Cetăţenii au dreptul să afle ce se întâmplă, dacă sunt sau nu riscuri, de unde vin mirosurile, ce cauză au etc.... A da vina pe un alt operator nu este o soluţie!", a mai spus ministrul.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...