Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, despre conținutul arhivei SIPA: Nu vom vedea doar nume și prenume

Ministrul Justiției, Tudorel Toader a declarat, la postul de televiziune ANtena 3, că, în ceea ce privește conținutul arhivei SIPA, cu siguranță nu vor fi făcute publice doar liste de nume, ci și informații despre inventarierea, păstrarea și distrugerea documentelor.

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

Actualizat: 01.06.2017 - 21:43

Ministrul Justiției, Tudorel Toader a declarat, la postul de televiziune ANtena 3, că, în ceea ce privește conținutul arhivei SIPA, cu siguranță nu vor fi făcute publice doar liste de nume, ci și informații despre inventarierea, păstrarea și distrugerea documentelor.

 

 

 

„Aduce la cunoștință conținutul rapoartelor, dar nu vom vedea doar nume și prenume, ci ce se spune despre inventariere, păstrarea documentelor, distrugerea documentelor (...) Intră comisia în arhivă. Ce va fi în arhivă, eu nu știu. Unii spun că există documente privind vechimea unor funcționari din Administrația Penitenciarilor. Este o prioritate absolută”.

Șeful Justiției a mai adăugat că, de-a lungul timpului, s-a tot vorbit despre desecretizarea arhivei SIPA, iar el este decis să meargă până la final cu această decizie.

„Eu nu aș spune că e foarte repede pentru că problematica arhivei SIPA a existat de la momentul înființării. Dacă în 2006 a fost închisă și direcția deființată, din 2011 s-a tot vorbit de desecretizare. În 2016, 25 iulie, a fost eleborat un proiect de act normativ, care a fost postat pe pagina Ministerului Justiției, unde se află și în prezent. Acel proiect de Hotărâre de guvern a fost transmis spre consultare Ministerului Public, Ministerului de Interne, CSM, IICJ, către Asociația magistrațiilor, Uniunea Judecătorilor, Asosciația procurorilor din România, către autoritățile și asociațiile care contribuie direct și indirect la înfăpturirea justiției. Avem toate punctele de vedere de la ele. Prin urmare, dânșii după ce a fost afișat au primit acea hotărâre de guvern și și-au exprimat punctele de vedere. (...)”, a declarat ministrul de Justiției la Sinteza Zilei.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...