Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ministrul Finanțelor dă vina vremea rece, pentru investițiile de la începutul anului: Dacă nu aveam un februarie cu viscol, cu Dunăre înghețată și cu porturi închise, am fi avut investiții mai consistente în primul trimestru

Ministrul Finanțelor Publice, Viorel Ștefan, a afirmat, luni, în plenul Camerei Deputaților, că statul ar fi avut investiții mai consistente în primul trimestru, dacă în februarie nu ar fi fost viscol.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 10.04.2017 - 19:24

Ministrul Finanțelor Publice, Viorel Ștefan, a afirmat, luni, în plenul Camerei Deputaților, că statul ar fi avut investiții mai consistente în primul trimestru, dacă în februarie nu ar fi fost viscol, informează Agerpres.

„Dacă nu ar fi fost un februarie cu viscol, cu Dunăre înghețată, cu porturi închise, probabil că am fi avut investiții mai consistente și în trimestrul I, de aceea afirmația conform căreia 'cineva a tăiat fondurile de investiții' este incorectă. Nu s-au realizat investiții din cauza unor condiții pe care le știm cu toții și nu noi le-am stabilit, nici Guvernul nu putea să preîntâmpine evoluțiile climatice. Față de 3,8 (procent din PIB — n. r.) cât s-au făcut investiții în anul 2016, anul acesta o să ne realizăm ținta de 4,84% din PIB. Despre acest lucru vom vorbi în a doua jumătate a anului, când vom avea și statisticile necesare", a spus Viorel Ștefan.

În ceea ce privește colectarea, șeful de la Finanțe a precizat că în trimestrul I este vorba despre 7,3% din PIB, „adică egală cu indicele de colectare din anul 2016". 

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...