14.2 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSportMinistrul Energiei a anunțat că se vor organiza echipe care să inspecteze...

Ministrul Energiei a anunțat că se vor organiza echipe care să inspecteze toate minele din România

Ministrul Energiei, Toma Petcu, a declarat, în contextul incidentului de la Mina Uricani, că, având în vedere că în mai puţin de o lună au existat două accidente în minele din Valea Jiului, va organiza o echipă de cercetare ”care va inspecta mină cu mină” şi va prezenta ”orice potenţial risc”, scrie News.ro.

Ministrul Energiei, Toma Petcu, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă la Uricani, înfiinţarea unei echipe de cercetare a minelor din ţară.

”Având în vedere că în mai puţin de o lună am avut în minele din Valea Jiului două evenimente tragice, produse în condiţii complet diferite, vom organiza o echipă de cercetare care va inspecta mină cu mină  – atât pe cele aflate în exploatare, cât şi pe cele aflate în proces de închidere. Aştept de la această echipă concluzii, în cel mai scurt timp, privind vulnerabilităţile la zi din fiecare mină în parte.

Mă aştept ca această cercetare să aducă la lumină orice potenţial risc, atât în privinţa dotării cu materiale şi echipamente de siguranţă, cât şi respectarea normelor de securitate în muncă de fiecare angajat care lucrează în mine. Aceasta este o măsură pe termen scurt, dar, în paralel vom declanşa procedura de achiziţie pentru un studiu elaborat privind riscurile din minele de cărbune din România”, a declarat Toma Petcu.

Acesta a precizat că la Mina Uricani se fac verificări ale întregului perimetru minier, iar activitatea în mină se va relua ”doar când aceste echipe vot finaliza verificările şi vor certifica faptul că nu mai există niciun pericol”.

Cele mai citite

FCSB e foarte aproape de titlu în SuperLigă după 2-2 cu Rapid București

FCSB a terminat la egalitate cu Rapid București, scor 2-2 într-o partidă spectaculoasă pe Arena Națională, gazdele bifând încă un pas către un titlu...

Erdogan cere unitate palestinienilor după o întâlnire cu Ismail Haniyeh, liderul Hamas

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan le-a cerut sâmbătă palestinienilor „să se unească”, după o întâlnire la Istanbul cu liderul Hamas, Ismail Haniyeh, potrivit AFP...

Portul Constanța a devenit cel mai important hub de distribuţie a mărfurilor la Marea Neagră, anunță premierul Ciolacu

Portul Constanţa a devenit cel mai important hub de distribuţie a mărfurilor la Marea Neagră, pentru Europa Centrală şi de Est, a anunțat premierul...
Ultima oră
Pe aceeași temă