Ministrul demisionar al Justiției, Tudorel Toader: Nu am pârghiile necesare pentru a verifica veridicitate acelor înregistrări cu doamna Kovesi. Inspecția Judiciară s-a sesizat din oficiu în acest caz

Justiția este și trebuie să fie un serviciu de interes public. În al doilea rând, faptul că justiția trebuie să se înfăptuiască în acord cu binele public. În al treilea rând, potrivit Constituția, art. 38, procuro

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

Actualizat: 19.06.2017 - 12:01

UPDATE 10.53: „Probabil nu erați aici, la ora 09.00 am vorbit cu șeful Inspecției Judiciare, l-am invitat la MJ. Am sesizat deja Inspecția Judiciară. Nu ministrul Justiției face anchetă și verificări. El asigură buna funcționalitate a sistemului judiciar. Ministrul Justiției s-a sesizat din oficiu, ca urmare a diverselor informații apărute în spațiul public. Astfel, am sesizat Inspecția Judiciară. Mai mult de atât nu pot să vă spun. Vom vedea primele rezultate venite de la Inspecția Judicară”, a spus Tudorel Toader.

 

10.00: Inspecția Judiciară s-a sesizat din oficiu în legătură cu înregistrările difuzate duminică seară și atribuite procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al IJ, Alin Alexandru.


Ministrul demisionar al Justiției, Tudorel Toader, a declarat, luni, că va sesiza Direcția de Resort și Inspecția Judiciară în ceea ce privește înregistrările în care procurorul-șef DNA, Laura Codruța Kovesi, i-ar spune lui Jean Uncheșelu că îşi doreşte să "decapeze" instituţional dosarul cu casele şi să ajungă la premier. 

"Justiția este și trebuie să fie un serviciu de interes public. În al doilea rând,  justiția trebuie să se înfăptuiască în acord cu binele public. În al treilea rând, potrivit Constituției, art. 38, ministrul Justiției respectă pe deplin autoritatea procurorilor în soluționarea cauzei.

Am văzut aseară cu privire la acele discuții pe care le-ar fi purtat doamna Kovesi. Nu am pârghiile necesare pentru a verifica veridicitatea informărilor acelor înregistrări. Voi chema de la Direcția de Resort, vom sesiza inspecția judiciară pentru a verifica veridicitatea lor. Dacă Instanța Judiciară nu are posibilitatea verificării acestora, evident, vom găsi celelalte soluții, inclusiv prin expertizele tehnice. Ministrul Justiției nu face anchetă, iar când e seiszat, dirijează acele sesizări către cine trebuie", a declarat ministrul de resort.

În ceea ce privește demisia sa, ministrul Justiției a subliniat că până va fi desemnat un nou ministru, el își va îndeplini sarcinile de serviciu

"Să așteptăm verificările necesare în funcție de care vom stabili măsurile care trebuie luate. Nu răspund situațiilor ipotetice. Ca ministru demisionar am obligația legală să veghez asupra desfășurării activităților din Minister, până va fi publicat decretul de desemnare al noului ministru. 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...