Ministrul de Interne, Carmen Dan, anunță măsuri pentru acoperirea deficitului de cadre. Școlarizarea unui agent de poliție va dura numai un an

Ministrul Carmen Dan a prezentat luni, în județul Brașov, o serie de măsuri prin care se va încerca acoperirea deficitului de personal în Ministerul Afacerilor Interne.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 11.09.2017 - 22:11

Ministrul Carmen Dan a prezentat luni, în județul Brașov, o serie de măsuri prin care se va încerca acoperirea deficitului de personal în Ministerul Afacerilor Interne.

Ministrul Carmen Dan a prezentat deciziile luate în ultima lună "care privesc creșterea cifrei de școlarizare în școlile de agenți și subofițeri, reducerea perioadei de școlarizare de la 2 ani la 1 an și pregătirea a 2 promoții pe an — măsuri care au intrat în vigoare din această toamnă și care vor avea ca rezultat atingerea unui prag de aproximativ 5.000 de absolvenți pe an din școlile de agenți și subofițeri, față de 1.500, cât este în prezent. O altă temă discutată cu angajații MAI a fost aceea a încadrărilor din sursă externă, opinia majoritară fiind aceea ca această formă de intrare în sistem ar trebui să reprezinte excepția, regula fiind parcurgerea unei instituții de învățământ a MAI", informează un comunicat al Ministerului.

Pe de altă parte, pentru "întărirea autorității angajaților MAI, ministrul a prezentat câteva dintre propunerile primite în ultima perioadă, printre care se regăsesc necesitatea achiziționării unor echipamente de protecție sau introducerea unor module de perfecționare fizică și tactică, astfel încât pregătirea să nu se rezume la perioada de școlarizare".

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a discutat, luni, la Brașov, cu prefecții despre pregătirea organizării alegerilor locale parțiale care vor avea loc în această toamnă în mai multe localități, despre prezentarea unor măsuri administrative și legislative pe care MAI intenționează să le ia pentru o mai bună gestionare a situației eliberării pașapoartelor, dar și gestionarea situațiilor de urgență specifice sezonului rece.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...