7.6 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSportMinistrul de Interne, Carmen Dan, anunță măsuri pentru acoperirea deficitului de cadre....

Ministrul de Interne, Carmen Dan, anunță măsuri pentru acoperirea deficitului de cadre. Școlarizarea unui agent de poliție va dura numai un an

Ministrul Carmen Dan a prezentat luni, în județul Brașov, o serie de măsuri prin care se va încerca acoperirea deficitului de personal în Ministerul Afacerilor Interne.

Ministrul Carmen Dan a prezentat deciziile luate în ultima lună "care privesc creșterea cifrei de școlarizare în școlile de agenți și subofițeri, reducerea perioadei de școlarizare de la 2 ani la 1 an și pregătirea a 2 promoții pe an — măsuri care au intrat în vigoare din această toamnă și care vor avea ca rezultat atingerea unui prag de aproximativ 5.000 de absolvenți pe an din școlile de agenți și subofițeri, față de 1.500, cât este în prezent. O altă temă discutată cu angajații MAI a fost aceea a încadrărilor din sursă externă, opinia majoritară fiind aceea ca această formă de intrare în sistem ar trebui să reprezinte excepția, regula fiind parcurgerea unei instituții de învățământ a MAI", informează un comunicat al Ministerului.

Pe de altă parte, pentru "întărirea autorității angajaților MAI, ministrul a prezentat câteva dintre propunerile primite în ultima perioadă, printre care se regăsesc necesitatea achiziționării unor echipamente de protecție sau introducerea unor module de perfecționare fizică și tactică, astfel încât pregătirea să nu se rezume la perioada de școlarizare".

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a discutat, luni, la Brașov, cu prefecții despre pregătirea organizării alegerilor locale parțiale care vor avea loc în această toamnă în mai multe localități, despre prezentarea unor măsuri administrative și legislative pe care MAI intenționează să le ia pentru o mai bună gestionare a situației eliberării pașapoartelor, dar și gestionarea situațiilor de urgență specifice sezonului rece.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cine este BOBER, castorul care a devenit subiectul #1 în trending pe Twitter România

În peisajul digital contemporan, termenul „memecoin” a căpătat o nouă dimensiune, devenind nu doar o formă de divertisment, ci și o piesă intrigantă în...

Decretele semnate astăzi de Klaus Iohannis. Președintele a acordat drapelul de luptă Direcţiei Generale de Protecţie Internă din MAI şi Institutului „Cantacuzino”

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat marți, 26 martie 2024, mai multe decrete. Printre acestea se află și decretele privind acordarea Drapelului de luptă...

Facturi mai mici la gaze și electricitatea de la 1 aprilie. Ministrul energiei anunță noi scheme de plafonare

Ministerul Energiei se pregăteşte săptămâna aceasta de o optimizare a schemei de compensare/plafonare prin care facturile la energie şi gaze s-ar mai putea ieftini,...
Ultima oră
Pe aceeași temă