Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu: Demolarea Cathedral Plaza e mult mai periculoasă decât construcţia în sine

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, a afirmat, luni seara, la Digi24, demolarea Cathedral Plaza este mult mai periculoasă decât construcţia în sine, motiv pentru care este nevoie de un aviz al Comisiei de Monumente Istorice din cadrul ministerului, aviz care nu poate fi dat în absenţa dosarului complet.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

18.07.2017 - 00:13

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, a afirmat, luni seara, la Digi24, demolarea Cathedral Plaza este mult mai periculoasă decât construcţia în sine, motiv pentru care este nevoie de un aviz al Comisiei de Monumente Istorice din cadrul ministerului, aviz care nu poate fi dat în absenţa dosarului complet.

„Comisia poate da avizul doar în baza unui dosar complet, care trebuie să conţină o serie de documente. Poate fi furnizat doar de proprietar. Întreaga situaţie a acelei clădiri este ciudată. Demolarea se pare că e mult mai periculoasă decât construcţia în sine. Demolarea trebuie aprobată de ministerul Culturii şi ministerul are nevoie de acele documente. Proprietarul e cel în măsură să le dea. Sunt subtilităţi juridice pe care nu le pot interpreta. Legal, demolarea nu se poate fără aviz din partea comisiei. Demolarea este blocată procedural. Termenul de aviz e de 60 de zile, dar după ce dosarul e complet”, a explicat Lucian Romașcanu.

Primăria Capitalei a arătat, într-un comunicat de presă, că a făcut o cerere la Ministerul Culturii pentru eliberarea avizului de desfiinţare a imobilului.

„Avizul privind desfiinţarea unui imobil aflat într-o zonă de protecţie a unui monument istoric de grupă valorică A se eliberează de către Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale (MCIN), după consultarea Comisiei Naţionale a Monumentelor Istorice, organism ştiinţific de specialitate în domeniul protejării patrimoniului cultural imobil, aşa cum este prevăzut în art. 33, alin. 1, pct. k, respectiv «Comisia Naţională a Monumentelor Istorice propune avizul pentru intervenţiile asupra imobilelor situate în zonele de protecţie a monumentelor istorice şi în zonele construite protejate, pentru care nu există documentaţii de urbanism avizate conform art. 26, alin. 1, pct.7»”, se arată în răspunsul primit de primărie de la Ministerul Culturii.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...