Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ministrul Culturii critică inițiativa Gabrielei Firea privind interzicerea evenimentelor stradale în București

Ministrul Culturii, Corina Șuteu, consideră că evenimentele culturale stradale sunt esențiale pentru apropierea bucureștenilor de propriul oraș. Totodată, ea a anunțat că va lansa o invitație primarului Capitalei, Gabriela Firea, pentru organizarea unei întâlniri pe această temă.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 04.07.2016 - 14:56

Ministrul Culturii, Corina Șuteu, consideră că evenimentele culturale stradale sunt esențiale pentru apropierea bucureștenilor de propriul oraș. Totodată, ea a anunțat că va lansa o invitație primarului Capitalei, Gabriela Firea, pentru organizarea unei întâlniri pe această temă, informează Agerpres.

Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, ministrul a precizat că blocajele din trafic se datorează unor „chestiuni nereglate de planificare urbană”.

„Cred că evenimentele culturale stradale sunt esenţiale pentru apropierea oamenilor de propriul oraş, iar încurajarea acestui tip de manifestări are efecte pozitive în viaţa oraşului şi a locuitorilor săi. Cred, de asemenea, că spaţiul public, spaţiul pietonal, spaţiile de interacţiune socială sunt factori de coeziune şi bunăstare în interiorul oraşelor contemporane. Blocajele din trafic nu sunt efectul acestor evenimente stradale, ci mai degrabă sunt efectul unor chestiuni nereglate de planificare urbană. Am încredere că Ministerul Culturii şi Primăria Capitalei pot fi parteneri permanenţi în vederea dezvoltării ofertei culturale a Bucureştiului. E important ca iniţiativele stradale să fie acompaniate de autorităţi pentru a face din Bucureşti un 'oraş al oamenilor' '', a precizat Corina Șuteu.

Citește și: Armand critică decizia lui Firea de a interzice evenimentele în centrul Capitalei: Lovitură de stat dată vieții culturale

Totodată, ea a adăugat că va invita la discuţii şi reprezentanţi ai Ordinului Arhitecţilor - OAR Bucureşti. 

Reacţia ministrului Culturii vine după ce primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că nu mai doreşte străzi din centrul Capitalei blocate cu activităţi de weekend şi a anunţat că le va comunica oficial acest lucru directorilor din instituţie care au dat aprobări pentru astfel de evenimente stradale. 

„Chiar în acest weekend, circulaţia din Capitală a fost blocată şi asta nu pentru că erau foarte multe maşini în trafic - lumea era pe la mare, pe la munte, au plecat mulţi în concediu -, ci pentru că se aprobă foarte multe evenimente stradale în centrul Capitalei, fie că sunt culturale, de divertisment sau sportive, ceea ce nu se întâmplă în nicio capitală europeană. Acolo este respect pentru cetăţeni, pentru turişti şi în general respect pentru faptul că nu trebuie să 'strangulezi' circulaţia cu evenimente - care este foarte bine că se organizează - dar nu trebuie să fie organizate în centru, în punctul zero al Capitalei", a precizat duminică Firea la Antena 3. 

Potrivit acesteia, există multe zone neexploatate sau chiar terenuri virane unde pot fi organizate evenimente, un exemplu în acest sens fiind Arena Naţională, Romexpo, parcuri. 

Citește și: Firea vrea să evacueze locuitorii Centrului Vechi al Capitalei

 

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...