Mihai Tudose, despre Pilonul II de pensii: Dacă se ajunge în acea situație, populația nu va fi consultată

mPremierul Mihai Tudose a precizat, marți, într-o conferință de presă, că în cazul în care se va ajunge ca Pilonul II de pensii să devină opțional, populația nu va fi consultată în legătură cu această variantă.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 12.09.2017 - 14:58

Premierul Mihai Tudose a precizat, marți, într-o conferință de presă, că în cazul în care se va ajunge ca Pilonul II de pensii să devină opțional, populația nu va fi consultată în legătură cu această variantă.

Întrebat cum va consulta Guvernul populația, în cazul în care Pilonul II de pensii va deveni opțional, șeful Executivului a răspuns: „Dacă se ajunge în acea situație, nu va fi o consultare a populației, ci va fi prezentată situația și populația optează".

Săptămâna trecută, premierul Mihai Tudose a anunțat că Pilonul II nu va fi desființat, dar că este posibil să devină opțional.

„La ceea ce lucrează Ministerul de Finanțe acum, împreună cu Casa de Pensii, cu cei de la ASF, este o analiză pe Pilonul I și pe Pilonul II, să vedem unde și cum stau banii românilor cel mai bine. Ca să vă spun în premieră, cred că soluția este să anunțăm populația, în funcție de nivelul de salarizare, unde e mai bine să își pună banii: la Pilonul I, la Pilonul II, toți la Pilonul I sau să rămână ca acum. Dar devine opțional. Opțional doar dacă vrei de la Pilonul II la Pilonul I, pentru că invers nu se poate. Nu desființează nimeni Pilonul II, nu îl naționalizează nimeni, nu îi face nimic rău. Nu îl chinuie, nu îl schingiuim. Dar va fi opțional", a precizat Mihai Tudose.


Citește totul despre:

Comentarii

loading...