Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Mesajul premierului Tudose cu ocazia Zilei Independenței SUA: România va rămâne un prieten și aliat al statului american

Premierul Mihai Tudose a declarat, cu ocazia Zilei Independenței Statelor Unite ale Americii, că România va rămâne prieten și aliat al statului american, iar Guvernul va acționa pentru intensificarea cooperării bilaterale, în toate dimensiunile Parteneriatului Strategic.

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

Actualizat: 04.07.2017 - 16:49

Premierul Mihai Tudose a declarat, cu ocazia Zilei Independenței Statelor Unite ale Americii, că România va rămâne prieten și aliat al statului american, iar Guvernul va acționa pentru intensificarea cooperării bilaterale, în toate dimensiunile Parteneriatului Strategic.

"Celebrăm astăzi Ziua Independenței Statelor Unite ale Americii, un bun prilej de reafirmare a legăturilor puternice și durabile dintre România și SUA. Relația dintre țările noastre este astăzi mai solidă ca oricând, fiind fundamentată de cei peste 135 de ani de relații diplomatice, dintre care 20 de ani de Parteneriat Strategic, pe care îi vom aniversa la 11 iulie 2017.

Bazat pe respectarea valorilor comune transatlantice — democrație, libertăți individuale, stat de drept — vitale în consolidarea democratică a României, Parteneriatul Strategic trebuie să-și mențină rolul esențial pe care îl joacă în aprofundarea relațiilor noastre politice, militare și economice", afirmă Tudose, într-un comunicat al Guvernului.

Potrivit șefului Executivului, dimensiunile militară și de securitate rămân prioritare în relația bilaterală.

"Dimensiunile militară și de securitate rămân prioritare în relația bilaterală și sunt puse în valoare de România ca membru al NATO. Devotamentul statului român față de stabilitatea regională este demonstrat și reîntărit prin investițiile asumate în domeniul apărării, cu alocarea a 2% din PIB. În plus, multitudinea operațiunilor la care România ia parte arată angajamentul față de partenerul nostru strategic în asigurarea securității regionale și globale", afirmă Tudose.

El precizează că dimensiunea economică dintre cele două state va fi aprofundată.

"Relația dintre România și SUA are o dimensiune economică, pe care cele două state o vor aprofunda în mod concret. România trebuie să fie o destinație pentru comunitatea de afaceri din SUA, intens promovată prin reuniuni de anvergură, precum Consiliul de Afaceri Româno-American și viitorul forum economic 'Trade Winds', din luna octombrie, organizat de Departamentul Comerțului al Statelor Unite ale Americii, cu participarea a peste 100 de companii americane", spune Tudose.

Conform șefului Guvernului, extinderea parteneriatului dintre cele două state va dobândi "forme concrete" în cel mai scurt timp.

"România va rămâne prieten și aliat al Statelor Unite. Guvernul României va acționa pentru intensificarea cooperării bilaterale cu SUA, în toate dimensiunile Parteneriatului Strategic. Sunt convins că angajamentul de extindere a parteneriatului pe domeniile economic, comercial și investițional, comunicații și tehnologia informației, energie, inovare, cultură și educație va dobândi forme concrete în cel mai scurt timp. La mulți ani Statelor Unite ale Americii! La mulți ani cetățenilor americani din toată lumea și comunității românești din America!", mai transmite premierul Tudose.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...