Mesajele liderilor politici români pentru poporul francez, zguduit de un nou atentat. Sorin Grindeanu: Transmit condoleanțe familiei polițistului decedat. Gabriela Firea: Trebuie să fim solidari în fața unor astfel de atacuri și să le condamnăm cu fermitate

Premierul României, Sorin Grindeanu, a transmis condoleanțe familiei polițistului decedat joi seară în atacul de pe Champs Elysees, subliniind totodată că Guvernul condamnă astfel de acte. Acesta a scris și pe pagina sa de Facebook un mesaj pentru rudele ofițerului ucis.

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

Actualizat: 21.04.2017 - 12:05

Premierul României, Sorin Grindeanu, a transmis condoleanțe familiei polițistului decedat joi seară în atacul de pe Champs Elysees, subliniind totodată că Guvernul condamnă astfel de acte. Acesta a scris și pe pagina sa de Facebook un mesaj pentru rudele ofițerului ucis.

"Transmit condoleanțe familiei polițistului decedat și (...) solidaritatea noastră și, de asemenea, gândurile bune pentru cei răniți, astfel încât starea lor sperăm (...) să evolueze înspre bine. Și, totodată, condamnăm astfel de atacuri. (...) Cred că trebuie o prevenție mult mai bună și (...) la lucrurile acestea cred că autoritățile din fiecare țară știu cel mai bine cum să răspundă. Eu vreau să transmit (...) solidaritatea și condoleanțele către familia polițistului francez decedat și sprijinul nostru pentru autoritățile franceze în a combate ceea ce, iată, se întâmplă, din păcate, tot mai des în Europa", a declarat Grindeanu, la Brăila.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a subliniat vineri că este nevoie de solidaritate în fața unor atacuri precum cel produs pe bulevardul parizian Champs Elysees.

"Un nou atentat. De data aceasta la Paris, pe Champs Elysees. Astfel de știri, pe cât de terifiante, tind să devină rubrici permanente în jurnalele tv. Depinde doar de noi ca acest fenomen să nu se generalizeze. Pentru asta trebuie să fim solidari în fața unor astfel de atacuri și să le condamnăm cu fermitate. Trebuie să realizăm că lucrurile pe care le avem de apărat sunt mult mai importante decât cele care ne despart în viața de zi cu zi", a scris Firea, pe Facebook.Citește și: Statul Islamic lovește la Paris, cu trei zile înaintea alegerilor prezidențiale. Atacatorul ar fi un francez condamnat la 15 ani, pentru că a încercat să omoare un polițist și pe fratele lui. Un al doilea suspect s-a predat vineri, la o stație de poliție din Anvers | FOTO+LIVE VIDEO

Un polițist a fost omorât, iar alți doi sunt grav răniți, într-un atentat terorist revendicat de gruparea Statul Islamic, cu trei zile înaintea alegerilor prezidențiale din Franța. Atacatorul a fost împușcat, iar o turistă a fost zgâriată de un glonț. Președintele Francois Hollande a anunțat că atacul de pe bulevardul Champs-Elysées a fost unul terorist.  


Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis, vineri, "cele mai bune gânduri" familiilor polițiștilor francezi victime ale atacului de pe Champs Elysees. "Cele mai bune gânduri familiilor polițiștilor francezi. Condamnăm atacul de la Paris. Toată solidaritatea noastră cu Franța", se arată în mesajul MAE postat pe Twitter.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...