Membrii PNL și USR au contestat la CCR modificarea Regulamentului Camerei Deputaților

Membrii pnl și USR au sesizat, joi, Curtea Constituțională a României (CCR) cu privire la modificarea Regulamentului Camerei Deputaților.

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

18.05.2017 - 16:18

Membrii pnl și USR au sesizat, joi, Curtea Constituțională a României (CCR) cu privire la modificarea Regulamentului Camerei Deputaților, potrivit Agerpres.

"Prin Hotărârea nr. 37 din 9 mai 2017 privind modificarea și completarea Regulamentului Camerei Deputaților, (...) Camera Deputaților a procedat la abrogarea art. 74. Prin abrogare devine posibilă desfășurarea, în același timp, a unei anchete judiciare și a unei anchete parlamentare.

Suntem în situația în care, prin ancheta parlamentară, care reprezintă o activitate cu profund caracter politic, poate fi influențată administrarea probelor în cadrul unei anchete judiciare. Rezultă, din această modificare a Regulamentului Camerei Deputaților, că activitatea puterii legislative poate influența, în orice moment, activitatea puterii judecătorești", se arată în sesizare.

PNL și USR invocă o decizie a CCR din 2012, potrivit căreia Ministerul Public este parte a autorității judecătorești, iar faptul că procurorii își desfășoară activitatea sub autoritatea ministrului Justiției nu califică Ministerul Public ca fiind o instituție a cărei activitate s-ar afla sub control parlamentar.

"Se legiferează instrumente cu caracter jurisdicțional la îndemâna unei comisii parlamentare de anchetă, încălcându-se astfel dispozițiile art.1 alin.(4) din Constituția României, care consacră principiul separației puterilor în stat", susțin deputații PNL și USR în sesizare.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...