22.8 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSportMarko Bela: Preferam anticipatele daca actualul guvern nu poate continua

Marko Bela: Preferam anticipatele daca actualul guvern nu poate continua

Presedintele UDMR Marko Bela a declarat ca daca actualul Cabinet nu isi mai poate continua activitatea, sunt de preferat alegerile anticipate si a apreciat ca PSD nu a fost intr-o "opozitie ferma", trebuind sa-si clarifice statutul in raport cu Guvernul, relateaza Mediafax.
"Ori mergem mai departe cu acest guvern minoritar, care poate fi modificat in ceea ce priveste persoanele, portofoliile, ori, atunci vom ajunge la alegeri anticipate", a mentionat liderul UDMR, intr-o conferinta de presa, referindu-se la anuntul PSD privind initierea unei motiuni de cenzura.

Marko Bela a aratat ca Uniunea este de acord cu alegerile anticipate, daca nu se poate altfel, si ca este pregatita pentru o astfel de situatie.
Liderul Uniunii a declarat ca nu crede intr-o formula de guvernare UDMR-PNL-PSD, cu un premier social-democrat.
"Ar fi bine daca PSD ar reusi sa ia o decizie pe termen lung, daca sa sustina Guvernul sau sa se aseze cu toate energiile in opozitie", a opinat el, precizand ca alegerile anticipate sunt de preferat unei situatii de incertitudine.
In opinia sa, PSD a fost caracterizat, in ultimul an, de dilema de a fi in opozitie sau de a sustine Guvernul, dar de a nu se declara de partea Executivului.
Marko Bela a spus ca PSD nu a fost intr-o "opozitie ferma" si ca ar trebui sa isi clarifice statutul.

"Nu este spre binele Guvernului, al coalitiei guvernamentale si, dupa parerea mea, nici pentru PSD sa existe o astfel de ambiguitate in ceea ce priveste pozitia acestei formatiuni", a aratat liderul Uniunii.
El a adaugat ca un statut pentru care ar putea sa opteze PSD ar fi acela de partid din opozitie, care sa sprijine "punctual, pe baza unor conditii, deschis", Guvernul.
Presedintele PSD Mircea Geoana a anuntat, marti, intr-o conferinta de presa la Bran, ca liderii partidului vor propune forurilor formatiunii depunerea unei motiuni de cenzura pana in data de 10 septembrie.

Cele mai citite

Olaf Scholz, vizită în China: Nu fumăm toți cannabis în Germania

Cancelarul Olaf Scholz i-a asigurat luni pe studenții chinezi că nu vor fi nevoiți să fumeze cannabis dacă aleg să studieze în Germania, liderul...

În această săptămână aflăm finalistele Cupei României. Avancronica celor două partide

În această săptămână sunt programate cele două meciuri din semifinalele Cupei României. Pentru un loc în ultimul act al competiției Corvinul Hunedoara se va...

Stoltenberg, după discuția purtată cu Klaus Iohannis: „România este esenţială pentru apărarea Flancului Estic al NATO”

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat marți seară, după discuţia cu preşedintele Klaus Iohannis, că România este esenţială pentru apărarea Flancului Estic...
Ultima oră
Pe aceeași temă