Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Marius Oprea, presedinte al IICC

Istoricul Marius Oprea a fost ales, ieri, presedinte al Consiliului Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului in Romania (IICC), iar Stejarel Olaru a fost desemnat director executiv. In prima sedinta de la infiintare a fost ales, la ...

Share

Andreea Nicolae 0 comentarii

15.02.2006 - 00:00
Istoricul Marius Oprea a fost ales, ieri, presedinte al Consiliului Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului in Romania (IICC), iar Stejarel Olaru a fost desemnat director executiv. In prima sedinta de la infiintare a fost ales, la propunerea presedintelui si cu aprobarea celor 11 membri ai Consiliului, si secretarul general al Comitetului Director, in persoana Luciei Hossu Longin. Totodata, a fost aprobat un protocol incheiat intre IICC si Fundatia pentru Studiul Istoriei Recente, in vederea participarii la proiecte comune, cercetari stiintifice cu privire la istoria regimului comunist in Romania. Membrii Consiliului, personalitati ale societatii civile, au dezbatut si proiectele imediate ale institutului, iar printre acestea se numara stabilirea unui numar al victimelor si a modului in care s-au distrus elitele Romaniei, precum si realizarea unui manual de istorie. Tot ieri s-a stabilit ca presedintele Fundatiei ICAR, Camelia Doru, care se ocupa de reabilitarea medicala a victimelor torturii, sa conduca un departament care sa investigheze implicatiile medicale asupra victimelor. Institutul a fost infiintat prin Hotararea de Guvern nr. 1724 din 21 decembrie 2005. Institutul este condus de un consiliu format din 11 personalitati ale societatii civile, neremunerate si numite prin decizie a premierului. IICC functioneaza pe o perioada de sase ani, cu posibilitatea de prelungire a acestei perioade.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...