5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportMarea faramitare

Marea faramitare

PSD repeta pas cu pas momentul '97, cand din PDSR s-a desprins Alianta pentru Romania. Dupa ce Dan Voiculescu isi anuntase luni oamenii ca de maine Partidul Conservator se va inmulti, primindu-l in randurile sale pe Adrian Nastase, ieri unul dintre locotenentii lui Nastase, Eugen Bejinariu, a aprins fitilul scindarii partidului, anuntand la Camera Deputatilor ca impreuna cu alti 15 parlamentari PSD va trece la Partidul Conservator.

Eugen Bejinariu, unul dintre “mizerabilii si golanii” nominalizati de Geoana la Otopeni, a acuzat “limbajul deviant al conducerii”. Insa motivatia trecerii la PC este de-a dreptul hilara. Bejinariu a spus ca el a fost ales deputat pe listele Uniunii PSD+PUR, deci trecand la Partidul Conservator isi respecta mandatul incredintat de electorat. Anuntul lui Bejinariu a aruncat in aer grupul de la Camera Deputatilor.
Pesedistii s-au strans in bisericute pe holul Parlamentului, ingrijorati si debusolati, iar Viorel Hrebenciuc a inceput sa penduleze intre ei, alergand de la unul la altul, in incercarea de a-i convinge sa nu plece din partid. Deputatii cunoscuti ca fiind cei mai apropiati de fostul prim-ministru, Ion Stan – presedintele PSD Dambovita, si Gabriel Oprea – presedintele PSD Ilfov, s-au grabit sa dezminta in fata presei ca ar intentiona sa demisioneze, acestia transmitand inca de luni conducerii centrale ca “Adrian Nastase le-a cerut sa-l urmeze, dar ei, care au pus suflet in PSD, nu pot sa faca acest lucru”. In schimb, pe lista doritorilor sa devina conservatori figureaza Gheorghe Sarb de la Bihor, Teodor Nitulescu, Viorel Pupeza si chiar Rovana Plumb, presedintele Organizatiei de Femei.
Si in grupul de tineri al lui Victor Ponta s-au inregistrat miscari de trupe, zvonindu-se ca urmasul lui Titulescu ar negocia cu Cozmin Gusa plecarea la PIN. Deputatul de Hunedoara, Cosmin Nicula, chiar ii intreba pe ziaristi ce parere au despre aceasta varianta, interesandu-se in special daca partiduletul lui Gusa are sanse sa intre in Parlament: “Ce credeti, Gusa are vreun viitor?”.
In disperare de cauza, parlamentarii PSD au fost convocati in corpore, aseara, la un hotel de Viorel Hrebenciuc si Miron Mitrea, in incercarea de a mai tine sub control situatia.
In Kiseleff insa, conducerea centrala parea depasita de evolutia lucrurilor. Mircea Geoana era plecat la Bruxelles, iar Miron Mitrea si Ilie Sarbu au avut intalniri cu cativa sefi din judete veniti la Bucuresti pentru a cauta la centru rezolvarea problemelor din teritoriu. Se pare ca liderii PSD aveau in agenda probleme mai importante decat plecarea deputatilor lui Nastase, respectiv obtinerea de satisfactie pentru bataliile personale. Astazi a fost convocata o sedinta a Consiliului de Integritate Morala, cu participarea lui Iliescu si Mircea Geoana, ca o prima intalnire a asa-zisului “Consiliu de Onoare” infiintat nestatutar in sedinta de la Otopeni. In plus, urma sa aiba loc astazi o intrunire a asa-numitului “consiliu al inteleptilor”: Mircea Geoana, Ion Iliescu, Miron Mitrea, in formula restransa, precum cea care a dus la eliminarea lui Adrian Nastase. Se vorbea ieri in Kiseleff ca anumiti consilieri ai lui Mircea Geoana ar fi anuntat presa ca astazi i se va cere lui Miron Mitrea sa-i urmeze exemplul lui Nastase: sa se retraga din functia de secretar general.

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă