Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Marea Britanie l-a trimis in Romania pe Robin Barnett

Noul ambasador in Romania al Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, Robin Barnett, si-a prezentat ieri la Palatul Cotroceni scrisorile de acreditare. Presedintele Basescu a facut apel la sustinerea Regatului Unit pentru respectarea ...

Share

Iulia Vaida 0 comentarii

08.06.2006 - 00:00
Noul ambasador in Romania al Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, Robin Barnett, si-a prezentat ieri la Palatul Cotroceni scrisorile de acreditare. Presedintele Basescu a facut apel la sustinerea Regatului Unit pentru respectarea datei de 1 ianuarie 2007 ca moment al aderarii Romaniei la UE. Convorbirile presedintelui Basescu cu diplomatul britanic au relevat nivelul de excelenta atins de relatiile bilaterale si principalele repere avute in vedere pentru dezvoltarea lor in perioada urmatorilor patru ani, se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale. In cadrul discutiilor a fost evocat faptul ca aderarea apropiata a Romaniei la Uniunea Europeana, pe care Marea Britanie o sustine fara echivoc, va genera noi impulsuri pentru consolidarea parteneriatului bilateral, in domenii care vizeaza atat piata interna a UE, cat si politica sa externa.
Seful statului a exprimat increderea ca dimensiunea cooperarii benefice in zona Marii Negre se va intari in perioada post-aderare. El s-a referit inclusiv sub aspectul implicarii Marii Britanii in dezvoltarea Forumului Marii Negre pentru Dialog si Parteneriat, lansat la Bucuresti la 5 iunie.

Citește totul despre:

Comentarii