21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportMalitiozitate intre Oprescu si Blaga

Malitiozitate intre Oprescu si Blaga

Tirul acuzatiilor s-a remarcat din plin, ieri, intre cei ramasi in cursa pentru Bucuresti, Sorin Oprescu si Vasile Blaga.

Candidatul PD-L la Primaria Capitalei, Vasile Blaga,  i-ar oferi lui Sorin Oprescu postul de viceprimar daca acesta s-ar ocupa si de altceva decat de toaletarea statuilor, iar Oprescu a spus ca l-ar pune pe Blaga director la serviciul pentru siguranta cetateanului. Intrebat cum va rezolva problema coruptiei din Primaria Capitalei, cat si despre rezolvarea birocratiei, solutia lui Oprescu pare foarte simpla: "Ii pun pe aia (pe functionari – n.r.) sa manance stampilele", iar daca nu pot sa le manance, le mananca el. De ce? Simplu: "Asta ca sa trebuiasca numai o stampila", a spus Oprescu. Sorin Oprescu l-a intrebat pe Vasile Blaga de ce actualul primar general al Capitalei, Adriean Videanu, nu a mai candidat pentru un nou mandat. Candidatul PD-L i-a raspuns ca Videanu a facut "lucruri bune" pentru Bucuresti si ca a avut un curaj extraordinar de a intra in "maruntaiele Capitalei".

 

Blaga i-a transmis lui Oprescu sa mearga la sectia de politie pentru a depune plangere in cazul in care are vreo suspiciune referitoare la utilizarea banilor publici in mandatul de primar al lui Videanu, pentru ca altfel ar fi partas la acest presupus "jaf".
Pentru sustinerea celor doi s-au manifestat ieri organizatiile de tineret ale PD-L si PSD. "Ion Iliescu vrea sa cucereasca pentru prima oara reduta Capitalei, sperand ca apoi sa se ridice in fruntea PSD, de pe umerii lui Sorin Oprescu", se arata in scrisoarea deschisa adresata de Organizatia de Tineret a PD-L tinerilor bucuresteni. Monica Iacob-Ridzi, liderul OTPD-L, se intreaba "cat de puternici sa fie umerii lui Sorin Oprescu incat sa sustina intreg trecutul tenebros al lui Ion Iliescu, aroganta inimaginabila a lui Adrian Nastase, dosarele grele ale lui Miron Mitrea sau reteaua de infractori girata de ei?". Liderul TSD, Nicolae Banicioiu, a recomandat colegilor sai sa-l voteze pe Oprescu si a reluat acuzatiile lansate cu o zi inainte de liderii PC, referitoare la sumele de campanie.

Candidatul independent la Primaria Capitalei l-a acuzat ieri, in ultima zi de campanie electorala, pe Vasile Blaga de "propaganda ieftina" si ca isi doreste "continuitate in dezastru". In replica, Liviu Negoita, seful campaniei PD-L, a concluzionat ca Oprescu nu a reusit ca prezinte un program coerent, cel care vine din "partidul coruptilor nefacand altceva decat sa improaste cu noroi".

Cele mai citite

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...

1 din 2 elevi, victimă a bullyingului

Un procent covârșitor de elevi - 81% - afirmă că au fost martori ai situațiilor de bullying în școala unde învață, în vreme ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă