Procesul lui Liviu Dragnea va fi reluat de la zero. Preşedintele completului de judecată a fost schimbat

Înalta Curte de Justiție și Casație va judeca, marți, un nou termen în dosarul președintelui PSD, Liviu Dragnea, în care este acuzat de instigare la abuz în serviciu şi la fals intelectual în legătură cu angajarea a două membre de partid la DGASPC Teleorman.

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

Actualizat: 06.09.2017 - 08:20

UPDATE 15.50: Procesul în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, este judecat pentru instigare la abuz în serviciu va fi reluat de la zero, după ce preşedintele completului a fost înlocuit, următorul termen urmând să aibă loc în data de 3 octombrie, potrivit Mediafax.

„Judecătorii care dispun hotărârea trebuie să fie aceiaşi cu cei care au participat la administrarea probelor din cursul procesului. Se impune reluarea cercetării judecătoreşti”, a spus, la începutul procesului noul preşedinte al completului de judecată, Constantin Epure.

Atât avocaţii, cât şi procurorul de şedinţă, au fost de acord cu măsura dispusă de judecător.

La următorul termen de judecată, fixat pentru 3 octombrie, se vor prezenta toţi inculpaţii din dosar, a dispus noul şef al completului de judecată de la instanţa supremă.


 

 

Înalta Curte de Justiție și Casație va judeca, marți, un nou termen în dosarul președintelui PSD, Liviu Dragnea, în care este acuzat de instigare la abuz în serviciu şi la fals intelectual în legătură cu angajarea a două membre de partid la DGASPC Teleorman, potrivit Hotnews. Directorul în cadru DGASPC Teleorman, Rodica Milos, va fi audiată, marți.

La termenul din 20 iunie, fostul şef al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei din Alexandria, Constantin Balaban, inculpat în dosar, a declarat că nu a luat nicio măsură în cazul celor două angajate care lucrau de fapt la PSD Teleorman şi că a semnat acte "de frică" să nu fie dat afară. 

Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de DNA pe 15 iulie 2016, fiind acuzat de săvârşirea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a infracţiunilor de instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual. 

În acelaşi dosar a fost trimisă în judecată şi fosta soţie a lui Dragnea, Bombonică Prodana, la dată comiterii faptei coordonator al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei şi şef serviciu Secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. De asemenea, au fost trimişi în judecată mai mulţi angajaţi de la DGASPC Teleorman. 

Conform DNA, Dragnea ar fi intervenit pentru menţinerea în funcţie şi plata drepturilor salariale pentru două angajate de la DGASPC Teleorman, deşi ar fi ştiut că acestea lucrau de fapt în cadrul organizaţiei PSD Teleorman. Este vorba de Adriana Botorogeanu, încadrată din anul 2005 la DGASPC Teleorman în funcţia de inspector de specialitate în cadrul Serviciului administrativ, şi Anisa Niculina Stoica, încadrată, din anul 2006, în funcţia de referent. 

Potrivit procurorilor, cele două angajate nu s-ar fi prezentat la serviciu şi nici nu ar fi prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurându-şi de fapt activitatea la sediul organizaţiei judeţene PSD Teleorman. 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...