Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Magistratii au contestat la Curtea Constitutionala legile justitiei

Membrii Curtii Constitutionale vor lua in discutie sesizarea magistratilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie cu privire la initiativa de modificare a actualului cadru legislativ privind reforma justitiei, a declarat, ieri, presedintele ...

Share

Rl online 0 comentarii

25.06.2005 - 00:00
Membrii Curtii Constitutionale vor lua in discutie sesizarea magistratilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie cu privire la initiativa de modificare a actualului cadru legislativ privind reforma justitiei, a declarat, ieri, presedintele instantei supreme, Nicolae Popa. Sectiile Unite ale ICCJ au stabilit, in 3 mai, printr-o decizie, ca initiativa de modificare a actualului cadru legislativ privind reforma justitiei este inoportuna si ca proiectele de legi contravin Constitutiei si principiilor independentei si inamovibilitatii judecatorului. Judecatorii ICCJ au apreciat ca declansarea procedurii de adoptare a proiectelor de legi mentionate ar intarzia mult punerea in aplicare a Strategiei si Planului de Actiune privind reforma sistemului judiciar, ceea ar putea atrage neindeplinirea angajamentelor asumate de Romania in aceasta privinta si activarea clauzei de salvgardare.
Magistratii ICCJ au criticat modificarile legate de vechimea necesara pentru promovare si de varsta de pensionare, despre care au spus ca vor duce la o reducere cu peste un sfert a personalului, in conditiile in care, la ultimele examene pentru admiterea in magistratura, doar un candidat din zece a fost admis. Aceasta, alaturi de amendamentele privind reducerea excesiva a duratei stagiului si promovarea la ICCJ a persoanelor cu doar opt ani vechime in magistratura nu vor duce in nici un caz la crearea unui adevarat corp de profesionisti, au mai sustinut ei.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...