VIDEO Liviu Dragnea spune că va anunța marți numele noului ministru al Apărării și că nu s-a consultat cu Hans Klemm

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică, la Ţebea, că marţi va avea loc o şedinţă lărgită a partidului, în cadrul căreia îi va propune premierului Mihai Tudose numele noului ministru al Apărării

Share

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

Actualizat: 10.09.2017 - 16:18

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică, la Ţebea, că marţi va avea loc o şedinţă lărgită a partidului, în cadrul căreia îi va propune premierului Mihai Tudose numele noului ministru al Apărării.

"Marţi avem un Biroul Permanent Naţional lărgit, unde voi propune din partea PSD premierului un nume şi ulterior să fie prezentat preşedintelui României. Deci marţi se va rezvolva problema", a spus Dragnea.

Întrebat dacă şedinţa CSAT de joi are legătură cu actuala criză din MApN, Dragnea a negat: "Nu cred şi nu văd ce criză e. La Armată e un mininistru interimar, are toate competenţele. Nu poate să fie nicio criză".

Şeful PSD a fost întrebat şi dacă a discutat cu ambasadorul Hans Klemm pe tema viitorului ministru. Dragnea a răspuns că nu are nevoie de "viza" unui diplomat pentru a face numiri, dar a existat o comunicare. "N-am discutat despre această propunere, pentru că nu trebuie să iau viza de la niciun ambasador pentru membrii guvernului, dar i-am spus ambasadorului că marţi vom avea BPN şi va fi un ministru plin", a spus Dragnea.

Premierul Mihai Tudose a anunţat săptămâna trecută că a acceptat demisia lui Adrian Ţuţuianu din funcţia de ministru al Apărării şi că a propus ca interimatul la MApN să fie asigurat de către vicepremierul Marcel Ciolacu, urmând să aibă loc consultări în PSD şi în coaliţie pentru nominalizarea pentru postul de ministru al Apărării. Şeful Executivului a subliniat că ”sunt bani pentru salarii”, dar ”cineva” din MApN ”a avut imaginaţie”.

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat, joi, de la ora 11,00, o şedinţă a CSAT pe tema participării Armatei la o misiune NATO cu capabilităţi navale, dar şi a strategiei naţionale de prevenire a proliferării armelor de distrugere în masă, a anunţat purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Mădălina Dobrovolschi.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...