8.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSportLiviu Dragnea l-a pus pe Șerban Nicolae să retragă amendamentele legii grațierii....

Liviu Dragnea l-a pus pe Șerban Nicolae să retragă amendamentele legii grațierii. Șerban Nicolae: N-am făcut un amendament pentru a grația corupții

Șeful PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni, la Adunarea generală a primarilor de municipii, că vrea ca Șerban Nicolae să își retragă amendamentele legii grațierii și că îi va propune acest lucru. 

Liviu Dragnea a spus că îl va pune pe Șerban Nicolae să-și retragă amendamentele legii grațierii, cele care adăugau sau eliminau din legea veche unele puncte.

În urma declarațiilor făcute de Liviu Dragnea, Șerban Nicolae a vorbit despre amendamente și a precizat că le va retrage.

Șerban Nicolae a mai spus că nu a avut nicio ambiție personală pentru a grația corupții și nici nu a făcut un amendament pentru acest lucru.

“N-am nicio ambiție personală sau miză. N-am făcut un amendament pentru a grația corupții. Nu există niciun fel de ambiție. Sunt colegi care spun asta. În spațiul public se spun speculații.

Nu am propus că cei grațiați să fie exonerați de pagubele produse.

Mi-e foarte greu să lupt cu persoanele care spun lucruri aproape aberante în spațiul public.

Mi-a comunicat Liviu Dragnea, și i-am spus că sunt dispus să le retrag", a spus Șerban Nicolae.


Șerban Nicolae a anunțat în urmă cu aproximativ o săptămână că nu-și va retrage amendamentele, iar părerile lui Liviu Dragnea sunt personale și nu reprezintă și părerile altor persoane din partid.

Senatorul PSD Şerban Nicolae, autorul amendamentelor prin care ar urma să graţiate inclusiv persoanele condamnate pentru fapte de corupţie, a declarat, marţi, că Liviu Dragnea a vorbit în nume personal, nu în calitate de lider al partidului când a spus că se opune propunerilor sale. Totodată, Nicolae a afirmat că nu mai e ca pe vremuri, ”cu opinia unică ce emana de la partid şi de la conducătorul iubit”.

„A porni de la premiza că toţi trebuie să avem o opinie publică, aşa cum era pe vremuri, cu opinia unică ce emana de la partid şi de la conducătorul iubit… Mie mi se pare că este o perioadă de mult depăşită. Din punctul meu de vedere, dreptul la opinie este un lucru firesc, mai ales în Parlament, acolo unde se propun dezbateri”, a declarat Şerban Nicolae.

Senatorul PSD a mai spus că Liviu Dragnea a vorbit în nume personal, nu în calitate de preşedinte al partidului, atunci când a afirmat că nu este de acord ca de legea graţierii să beneficieze şi cei condamnaţi pentru fapte de corupţie.

„Categoric, ştiţi foarte bine că nu s-a decis la nivelul conducerii partidului vreo poziţie cu privire la această chestiune (…) Eu nu sunt deloc suprins de dreptul la opinie, de faptul că oamenii au opinii diferite şi că pot să le exprime. Mă surprinde faptul că altora li se pare anormal ca doi oameni să aibă opinii diferite. Este opinia domniei sale, a domnului Dragnea, este opinia domniei sale, în cazul domnului Toader, este opinia mea, în cazul meu. Lucrurilea astea sunt supuse dezbaterii”, a mai adăugat social-democratul.

Şerban Nicolae a precizat că nu îşi va retrage amendamentele, chiar dacă partidul i-o va cere, deoarece au fost depuse în calitatea sa de senator, nu de lider al grupului parlamentar din Senat.

„Nu se pune o asemenea problemă şi nici nu cred că partidul se va întruni ca să-mi ceară să-mi retrag nişte amendamente. Cel mult poate decide să le respingă, parlamentarii PSD să nu susţină (…) Am văzut foarte multe speculaţii pe tema asta, deşi e destul de greu, pentru că avalanşa de inepţii este inepuizabilă şi mi-e foarte greu să tot găsesc argumente, să tot explic de ce oamenii sunt fie foarte proşti, fie foarte ticăloşi. Nu am făcut nicio propunere în calitate de lider PSD, nicio propunere în calitate de preşedinte de comisie, ci în calitate de senator. (…) Imaginaţia unora e foarte bogată, probabil că au foarte mult timp la dispoziţie”, a mai spus liderul senatorilor PSD.

Prin noile modificări, condamnații pentru luare și dare de mită, trafic de influență și abuz de serviciu ar fi putut fi grațiați. Șerban Nicolae a explicat că nu crede că ”cei care sunt corupţi trebuie să stea trei într-un pat în condiţii de igrasie, de igienă precară”.

Cele mai citite

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...

Real Madrid își continuă drumul către titlul cu numărul 15 în Liga Campionilor. Va întâlni pe Bayern Munchen în semifinale

Real Madrid s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Manchester City cu scorul de 4-3, la loviturile de...
Ultima oră
Pe aceeași temă