Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Liviu Dragnea, după abrogarea OUG 13: Avem un vid legislativ care trebuia să fie acoperit de această ordonanță

Președintele Camerei Deputaților, social-democratul Liviu Dragnea, susține că, după abrogarea Ordonanței 13, care prevedea modificarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală, există un vid legislativ care trebuia să fie acoperit de acest act normativ.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 14.02.2017 - 20:32

Președintele Camerei Deputaților, social-democratul Liviu Dragnea, susține că, după abrogarea Ordonanței 13, care prevedea modificarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală, există un vid legislativ care trebuia să fie acoperit de acest act normativ. 

„Ordonanța 13 este abrogată. Dacă cei din Comisia juridică ajung la concluzia că trebuie să o mai abrogăm încă o dată sau trebuie să facem orice e nevoie, o să o facem și pe asta cât de repede. A venit în Parlament, cred că săptămâna viitoare, luni sau marți cel mai târziu, legea de aprobare a Ordonanței 14 se adoptă. Dacă e nevoie să facem ceva și pe Ordonanța 13, facem și aici. Dar nu vi se pare că discutăm totuși despre nimic? Eu v-am spus punctul meu de vedere. Noi avem altă problemă. Ordonanța 13, Ordonanța 14, avem un vid legislativ care trebuia să fie acoperit de acea ordonanță numărul 13. S-a presat abrogarea ei. Pe acel vid legislativ au apărut deja decizii ale instanțelor de judecată. Aici suntem", a declarat șeful PSD, la Palatul Parlamentului, întrebat ce se va întâmpla în Parlament cu Ordonanța 13.

Întrebat dacă există posibilitatea ca pe Ordonanța 13 să se facă toate modificările pentru punerea în acord cu deciziile CCR sau e de preferat inițierea unui proiect de lege care să fie dezbătut în Parlament, Dragnea a precizat că pe acest subiect trebuie să se exprime președinții celor două comisii juridice și noul ministru al Justiției.

„Aici trebuie să se exprime cât de curând președinții celor două comisii juridice și noul ministru al Justiției pe care îl așteptăm cu toții. (...) Am înțeles că se mai caută încă un pretext de enervare. Nu există acest pretext", a menționat președintele Camerei Deputaților.


Citiți și: 

FOTO: IPP susține că Florian Bodog ar fi votat de două ori, în Senat, pentru aprobarea OUG 14

Institutul pentru Politici Publice (IPP) îl acuză pe senatorul Florian Bodog, care este și ministrul Sănătății, că ar fi votat de două ori pentru aprobarea proiectului de lege pentru aprobarea OUG 14, prin care se abrogă Ordonanța 13, care prevedea modificarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală.


 Traian Băsescu: O poziție matură a Parlamentului ar fi următoarea - să lăsați OUG 13 și OUG 14 așa cum sunt

Senatorul PMP Traian Băsescu, a propus plenului Camerei superioare că OUG 13 și OUG 14 ar trebui să fie lăsate “așa cum sunt”, pentru a nu genera confuzii. Fostul președinte a mai precizat că ar trebui să se facă o comisie comună în Parlament ce s-ar putea ocupa cu modificarea celor două Coduri.


 USR susţine că cea mai periculoasă soluție este adoptarea OUG 14 și apoi a legii de respingere a OUG 13

Uniunea Salvați România solicită respingerea de urgență a OUG 13/2017, apreciind că majoritatea PSD face tot ce îi stă în putință să tergiverseze respingerea de către Parlament a OUG 13 și să grăbească adoptarea OUG 14, care are probleme de constituționalitate.


 Parchetul General, despre prezenţa reprezentantei instituţiei în ședința privind OUG 14: Prezența procurorilor la lucrările în comisiile parlamentare e necesară pentru a apăra drepturile fundamentale ale cetățenilor

Parchetul General a transmis că prezența reprezentanților săi la lucrările din comisiile parlamentare, atunci când se discută modificări ale legislației penale, reprezintă o tradiție și este necesară pentru îndeplinirea rolului constituțional al Ministerului Public.


 Ordonanța 14, de abrogare a OUG 13, a fost adoptată în Senat cu 114 voturi "pentru" și niciun vot "împotrivă"

Senatorii au votat, marți, cu unanimitate de voturi, proiectul de lege de aprobare a OUG 14/2017, prin care a fost abrogată ordonanţa de modificare a Codului Penal şi Codului de Procedură Penală care a generat protestele de stradă din ultimele două săptămâni. Intrată în procesul legislativ în procedură de urgenţă, OUG 14 a primit, luni seara, raport favorabil din partea Comisiei juridice.


 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...