11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportLiviu Dragnea, despre ministrul Justiției: Este un om care cumpănește foarte bine...

Liviu Dragnea, despre ministrul Justiției: Este un om care cumpănește foarte bine lucrurile. Trebuie lăsat să-și facă propria analiză legată de motivarea CCR, în cazul conflictului dintre Guvern și Ministerul Public

Șeful PSD și președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, susține că ministrul Justiției, Tudorel Toader, „este un om care cumpănește bine lucrurile”, astfel că el trebuie lăsat să își facă propria analiză legat de motivarea Curții Constituționale privind un conflict între Guvern și Ministerul Public.

Prezent la o emisiune de pe postul B1 TV, Liviu Dragnea a precizat, marți seara, că așteaptă cu foarte mare interes analiza ministrului Toder.

„Ministrul Justiției e un om cu foarte bună pregătire (…) foarte așezat, care cumpănește foarte bine lucrurile. E un fapt. Curtea Constituțională e singura instituție care spune dacă cineva sau dacă ceva încalcă prevederile constituționale. Motivarea CCR e (…) fără echivoc și anume o putere a statului a încălcat prevederile constituționale. Nu ne putem preface că nu există această decizie și că nu a existat acțiunea respectivă considerată chiar abuzivă la un moment dat în motivarea Curții. Drept pentru care ministrul Justiției nu poate să nu analizeze motivarea Curții și să nu aibă un punct de vedere pe care îl va exprima. Care va fi acel punct de vedere, nu am de unde să știu. (…) Un om atât de bine pregătit, atât de așezat, trebuie lăsat să-și facă propria analiză și să exprime care e opinia dumnealui. Că va face ceva sau nu, nu am de unde să știu, dar eu aștept cu mare interes ce va spune domnul ministru", a spus Liviu Dragnea, subliniind că „decizia și demersurile pe care le va face vor avea și susținerea PSD”.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat duminică, la Antena 3, că se va întâlni cu procurorul general al României, Augustin Lazăr, și procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, pentru a discuta despre ancheta legată de OUG 13, arătând că nu exclude posibilitate ca cei doi să demisioneze.

„Zilele următoare, voi avea discuții cu procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte, domnul Augustin Lazăr, și separat cu procurorul șef de la Direcția Națională Anticorupție, pe tema despre care vorbim, evoluțiile acestea, modul în care dânșii s-au raportat la lege, s-au raportat la standardul constituțional, s-au raportat la standardele Comisiei de la Veneția. (…) Sigur, eu nu exclud ca, în lipsa unei proceduri declanșate de mine, să aibă dânșii inițiativa unei proceduri lăuntrice, individuale, privind modul în care s-au poziționat, repet, la dispoziții legale, constituționale și chiar în dezbaterile din spațiul public, într-o perioadă atât de sensibilă", a declarat ministrul Justiției.

Întrebat ce va face dacă cei doi nu vor demisiona, Tudorel Toader a spus: „Nu aș vrea să speculez că știu ceva în acest sens. Doar mă refeream la faptul că există această posibilitate. Și veți spune dumneavoastră: Și dacă ea nu se va concretiza? Eu ce voi face? (…) În paralel, probabil începând de mâine, prin intermediul colegilor mei de la Ministerul Justiției, voi face o fundamentare, o evaluare a activităților desfășurate de Ministerul Public pe de o parte, de DNA pe de altă parte. Și atunci, evaluarea va avea două componente: pe de o parte, cea profesională, pe cauze, pe de altă parte, cea managerială, privind instituțiile pe care domniile lor le conduc. După ce am discuția cu dânșii și voi face această evaluare pe două direcții, voi stabili măsurile pe care le voi lua".

Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă