4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportLiviu Dragnea: Fără sprijinul UDMR, moțiunea are sprijinul unei majorități confortabile

Liviu Dragnea: Fără sprijinul UDMR, moțiunea are sprijinul unei majorități confortabile

Liviu Dragnea, șeful PSD, a declarat că a discutat cu liderul UDMR, Kelemen Hunor, despre sprijinul privind moțiunea împotriva Guvernului Grindeanu, adăugând că împreună caută soluții pentru a evita astfel de situații pe viitor. De asemenea, președintele Camerei Deputaților a susținut că fără sprijinul UDMR, moțiunea va avea sprijinul unei majorități confortabile. 

"Da, m-am întâlnit cu domnul Kelemen Hunor. Azi am discutat despre situaţia politică actuală, am mai discutat la telefon zilele trecute. E firesc, e dreptul majorităţii, un drept constituţional, legitim, de a-şi avea Guvernul. S-a spus la o televiziune că vindem Transilvania. Nu vindem Transilvania, nu vindem nicio regiune din țară. Am discutat despre situația actuală și despre ce este nevoie să modificăm pentru ca astfel de situații să nu mai apară", a declarat Dragnea.

În ceea ce priveşte faptul că în comisii la Senat s-a dat chiar astăzi raport favorabil adoptării proiectului de lege prin care ziua de 15 martie devine Ziua Maghiarilor din România, Liviu Dragnea a replicat:

"Aceste legi cu UDMR-ul și cu ALDE s-a discutat de la începutul sesiunii parlamentare. Am discutat despre ziua de 15 martie, dar sunt și alte minorități care au o zi a lor. Fără voturile UDMR-ului avem o majoritate confortabilă pentru a trece moțiunea", a declarat Dragnea.  

În ceea ce privește discuția privind înregistrările cu Laura Codruța Kovesi, șeful PSD a susținut că situația este foarte gravă, însă se va abține să se pronunțe în această situație până la întoarcerea președintelui Iohannis, în țară.

"Dacă acele înregistrări sunt autentice, situația este foarte gravă pentru că asta arată un tip de abordare care nu este corect și legal din partea unor procurori. Bănuiesc că o să mă întrebați despre demisia șefei DNA. Până președintele Iohannis nu ajunge în țară, nu mă pronunț în această situație.

Dacă acele înregistrări sunt autentice, repet, situația e foarte gravă. În acest sens vă promit că foarte multe o să am de spus și eu", a adăugat șeful PSD. 

Întrebat dacă Victor Ponta se poate considera exclus din PSD, Liviu Dragnea a susținut că acesta "se poate considera cum vrea, atâta timp cât se situează în limitele legii".

Cele mai citite

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă