23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportLIVE TEXT Traian Băsescu: Îi recomand lui Crin Antonescu să se relaxeze....

LIVE TEXT Traian Băsescu: Îi recomand lui Crin Antonescu să se relaxeze. Mi-am făcut o cruce azi dimineaţă când i-am auzit declaraţia

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a declarat, miercuri, că el a făcut presiuni “de atenţionare” asupra fostului ministru de Interne Ioan Rus, în ceea ce priveşte întocmirea listelor.

Traian Băsescu a spus că va continua să exercite presiuni asupra lui pentru că “listele nu au fost întocmite cum trebuie”, însă a declarat că nu-l suspectază pe Ioan Rus de rea-credinţă.

Băsescu a afirmat, din nou, că va depune o cerere de micşorare a termenului de pronunţare a Curţii asupra referendumului, specificând că, în opinia acestuia, Curtea nu aşteatpă listele nominale, fiind nevoie numai de numărul de oameni.

Preşedintele suspendat a mai spus că a întocmit un dosar pentru presă în care sunt specificate condiiţiile de organizare ale alegerilor.

Întrebat cum comentează declaraţia preşedintelui interimar Crin Antonescu potrivit căreia Traian Băsescu nu va scăpa de el “nici mort”, Băsescu a spus că şi-a făcut “o cruce” şi i-a transmis să fie mai relaxat.

Întrebat cum comentează prestaţia preşedintelui interimar, “acting president”, care a vorbit în engleză la începutul întâlnirii cu delegaţia FMI, Băsescu a răspuns, râzând, un un moment de pauză: “Nu l-am văzut”.

 

REDĂM ÎN CONTINUARE DECLARAŢIILE LUI TRAIAN BĂSESCU ÎN FORMAT LIVE TEXT

“Am făcut pentru presă un document care ia fiecare lege pentru fiecare tip de alegeri şi vă redă articolul din respectiva lege pentru listele electorale, exemplu.

Fiecare tip de alegeri are propria lui lege şi propriu lui tip de întocmire pentru listele electorale. Pentru refernedumul care vizează demiterea preşedintelui, lista este în conformitate cu legea 370/2004 şi care este definită în articolul 2 – cuprinde toţi cetăţenii români peste 18 ani, indiferent unde sunt ei.

Văd că domnul Crin Antonescu spune că nu a făcut niciun fel de presiuni asupra domnului Ioan Rus.l Eu am făcut, prin declaraţiile de aici, care erau de atenţionare în ceea ce priveşte întocmirea listelor. Domnul Rus spunea – ‘Am actualizat listele folosite la alegerile locale’, asta e greşit. Nu am le-am contestat în timp util şi a trebuit să accept lista – 18,3 milioane. Eu îi transmit domnului ministru Rus, pe care nu-l suspectez de rea credinţă – a fost păcălit sau prost informat, a fost naiv.

Domnule Rus, consideră că şi acum că fac presiuni asupra ta că listele nu au fost întocmite cum trebuie, dar nu le-am contestat şi aşa au rămas.

Este regretabil faptul că se întârzie o decizie. Guvernul a declarat că nu deţine listele electorale – nu era greu să printeze un rând de liste. Listele au fost ridicate de la BEC şi se află la Parchetul General – nu ştiu cine trebuie să facă o adresă. Trăim în ţara birocraţiei totale.

Nu cred că are nevoie Curtea Constituţională de listele nominale. Cred că are nevoie de listele pe judeţe. Acesta este documentul pe care îl cere curtea ca listă electorală naţională.

Este un blocaj clar al instituţiilor, nimeni nu vrea să contribuie la deblocarea situaţiei politice.

Imediat ce Curtea va primi listele, pentru a vedea numărul, mă voi adresa CC cu solicitarea de a devansa termenul pentru că altfel vom continua criza politică şi decredibilizarea României.

Îi recomand lui Crin Antonescu să se relaxeze. Mi-am făcut o cruce azi dimineaţă când i-am auzit declaraţia.”

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, face o declaraţie de presă astăzi, la ora 17.00, la sediul său de campanie din Str. Comaniţa Nr. 9, Bucureşti.

Cele mai citite

România aniversează 20 de ani de apartenență la NATO. Mesajul președintelui Klaus Iohannis

La celebrarea a 20 de ani de la aderarea României la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord, președintele Klaus Iohannis a declarat că NATO este...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă