16.5 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSportLIVE TEXT. Băsescu: Acţiunile USL au adus România la nivelul de credibilitate...

LIVE TEXT. Băsescu: Acţiunile USL au adus România la nivelul de credibilitate din anii 90′, când România se remarca prin mineriade

Preşedintele suspendta Traian Băsescu a declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că, în momentul de faţă USL mai are o singură “armă pe care o utilizează de dimineaţă până seara” şi anume “minciuna”. El a mai spus că naţionalismul promovat de preşedintele interimar Crin Antonescu “este un concept care nu poate funcţiona în Uniunea Europeană” şi că acţiunile USL au adus “România la nivelul de credibilitate din anii 90′, mai precis la începutul anilor 90′ când România se remarca prin mineriade.”

“În momentul de faţă le-a mai rămas o singură armă pe care o utilizează de dimineaţa până seara – minciuna. Minciuna şi naţionalismul. Este cel mai mare păcat pe care îl fac împotriva intereselor României. Minciuna este o armă pe care au folosit-o pentru a obţine puterea. I-au păcălit pe români că ei au soluţii.

În zece zile au făcut cele mai mari încălcări constituţionale dintre toate statele europene, au reuşit să coboare imaginea României mult sub pragul permis şi au dat cu piciorul la tot progresul făcut de români. În câteva zile nişte oameni iresponsabili au reuşit să aducă România la nivelul de credibilitate din anii 90′, mai precis la începutul anilor 90′ când România se remarca prin mineriade. Acum aruncă vina pe mine, pe Monica Macovei. Cum poţi să vezi România altfel când în trei zile este decapitată conducerea statului. Cum poţi să vezi România altfel decât cum este descrisă de liderii europeni?

Minciuna duce România într-o fundătură. Naţionalismul propagat de preşedintele interimar şi de alţi oameni USL este un concept care nu poate funcţiona în UE. UE este o poveste despre democraţie şi valori. Respectarea acestor valori înseamnă pentru România respect, bani pentru subvenţii la agricultură, înseamnă liber acces, bani pentru infrastructură, bani pentru mediu, pentru reconvesie profesională şi altele. Vom găsi poate în această adunare de oameni politici din USL, indivizi care mai cred că naţionalismul este tolerat în UE. Sigur, valorile UE include şi ideea de păstrare a identităţii. Dar când răspunzi ţâfnos că “UE nu ne poate spune nouă ce să facem”?”, a spus Traian Băsescu,

Preşedintele suspendat a mai spus că sub conducerea USL, România îşi va pierde beneficiile apartenenţei la UE şi că “efectele acestor doi politicieni (Ponta şi Antonescu)” se simt deja, prin “deprecierea leului.

“Dacă ne vom lăsa conduşi de aceşti oameni în acest fel vom pierde beneficiile UE. Nu ne dă nimeni afară din UE, dar vom avea de suferit. Românii vor pierde, românii au nevoie de liberă circulaţie, de bani la agricultură, de un leu stabil. Deprecierea leului din ultimele zile trebuie să fie un semnal; de alarmă. Deja sunt investitori care pleacă. Asta înseamnă locuri mai puţine de muncă pentru români. Oricâte slugi aţi avea printre analişti să explice cât de mult bine faceţi, românii vor simţi efectele comportamentului acestor doi politicieni. Astăzi se simt prin deprecierea leului, în curând le vor simţi prin izolare”, a spus Băsescu.

Preşedintele suspendat a făcut un apel la Victor Ponta şi Crin Antonescu să-şi asume responsabilitatea pentru “şubrezirea statului, decredibilizarea României şi izolarea ţării”

“Îi cer preşedintelui interimar şi primului ministru să-şi asume aceste efecte. Eu mi-am asumat tot ce am făcut pentru România în ultimii 8 ani. Le cer să-şi asume responsabilitatea pentru şubrezirea statului, decredibilizare României şi izolarea ţării. Ar fi primul semnal că încep să se trezească. Impresia mea este că aceşti oameni sunt dispuşi să meargă la capăt cu minciuna până la decridibilizarea totală a României”.

“Cei care conduc ţara au obligaţia să doarmă cu Constituţia sub cap, să o aibă în minte şi în suflet”, a mai zis Băsescu.

Cele mai citite

Armata israeliană: victimele atacului de la consulatul iranian din Damasc erau teroriști angajați împotriva Israelului

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a afirmat luni că victimele atacului care a vizat consulatul iranian la Damasc pe 1 aprilie erau "terorişti"...

Lucian Bode a văzut șacalii. Cine-i prinde?

Învățat despre utilitatea glonțului magic, Lucian Bode a lansat cel mai consistent mesaj de campanie electorală: “În vremuri grele, apar șacalii, care așteaptă un...

Horia Constantinescu a demisionat din fruntea ANPC și va candida din partea PSD la Primăria Constanța

Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC. Constantinescu a anunțat, luni, că a semnat cererea de demisie din funcţia de preşedinte al Autorităţii...
Ultima oră
Pe aceeași temă