11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportLiderii locali cer indepartarea autosuspendatului

Liderii locali cer indepartarea autosuspendatului

Presedintele executiv interimar al PSD, Dan Mircea Popescu, a evitat, ieri, sa se pronunte asupra unei eventuale excluderi din partid a lui Adrian Nastase, dar a apreciat ca aceasta chestiune preocupa partidul si trebuie solutionata “intr-un fel sau altul”. Popescu a precizat, la Suceava, ca nu are informatii privind luarea in discutie a eventualei excluderi din partid a lui Adrian Nastase, dar a precizat ca, “probabil, se va discuta, intr-un mod sau altul, aceasta chestiune, ea fiind in directa legatura cu situatia in care se afla partidul in acest moment”.
Intrebat daca situatia ar putea fi solutionata de partid sau daca Adrian Nastase ar trebui sa se retraga din PSD, Dan Mircea Popescu a spus ca “modalitatile sunt multiple”, dar a recunoscut ca, “in orice caz, o asemenea problema in mod inevitabil va fi pusa”. S-a discutat inclusiv la PSD Suceava si “revine cu pregnanta si in discutiile din alte organizatii judetene”. Popescu a recunoscut ca inclusiv distantarea unor membri ai partidului de fostul presedinte al PSD despre care vorbea Oprescu este reala. Mai ales ca se tot vorbeste despre necesitatea relansarii partidului.
Fostul prefect de Gorj, vicelider al filialei, Toni Grebla a declarat, tot ieri, in cadrul unei intalniri cu toti alesii locali ai PSD din judet, ca partidul are nevoie de un congres extraordinar, idee care, ulterior, a fost sustinuta partial si de deputatul Victor Ponta. Grebla le-a cerut colegilor sai din PSD Gorj, cu ocazia Consiliului Judetean al filialei, sa nu mai ignore problemele de imagine si de coruptie din partid pentru a putea crede in revenirea la putere dupa viitoarele alegeri. Grebla a vorbit deschis despre faptul ca doi dintre primii trei lideri la nivel national ai PSD au grave probleme cu justitia, fara a mentiona insa in discursul sau numele lui Adrian Nastase.
“Numele de Micki Spaga va fi mereu asociat cu Serban Mihailescu, nici un votant nu va fi convins de legalitatea averii lui Dan Ioan Popescu, indiferent de ce va decide justitia, ca sa nu mai amintesc de Viorel Hrebenciuc, asociat cu tot felul de afaceri in ultimii 15 ani. Cat despre Octav Cozmanca, acesta a facut vrute si nevrute si a disparut pentru a aparea la momentul oportun. Daca dintr-un spirit de falsa solidaritate vom continua sa ne facem ca nu vedem problemele pe care le avem, la viitoarele alegeri vom ramane tot sub 30 la suta, procent care nu va ajuta PSD sa revina la putere”, a mentionat Grebla.
Victor Ponta a precizat si el ca “la inceput era impotriva unui congres extraordinar”, dar acum, pentru ca PSD “nu s-a deblocat”, le da dreptate celor care cereau acest lucru. Ponta s-a declarat in fata primarilor si consilierilor PSD Gorj “foarte dezamagit” de cum merg lucrurile la nivel central in PSD, precizand ca partidul pierde lunar cate un procent, iar liderii sunt ocupati doar de scaunele pe care le ocupa la un an dupa congres. “Cine are dosare si ii este frica ar face bine sa stea deoparte si sa lase pe cine are curaj sa lupte cu actuala putere”, a mentionat Ponta.
Deputatul PSD Corina Cretu a confirmat si ea ca “saptamana viitoare se vor petrece lucruri importante”.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă