10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportLiberalii vocali vor sa-l puna la punct pe Basescu

Liberalii vocali vor sa-l puna la punct pe Basescu

Liberalii au reactionat, ieri, negativ, fata de declaratiile presedintelui Traian Basescu referitoare la conducerea actuala a PNL si la relatiile acestui partid cu PD.

Liberalii, care au avut ieri o sedinta a Comitetului Executiv, nu au fost prea entuziasmati de comentariile presedintelui Traian Basescu. Intrebat de ziaristi daca in PNL exista un curent anti-Basescu, liderul liberal Calin Popescu Tariceanu a replicat ca Traian Basescu are o impresie deformata in ceea ce priveste acest partid. “Aceasta formatiune politica are o cultura politica diferita”, a comentat Tariceanu, invocand faptul ca in partidul pe care il conduce… “nu exista un cult al personalitatii”.
Totusi, Tariceanu crede ca un dialog intre Basescu, PNL si PD ar putea avea ca efect detensionarea situatiei din Alianta. In opinia sa, seful statului este “binevenit” la o discutie privind situatia din Alianta, Tariceanu sustinand ca ar fi “total disponibil” in acest sens. Si aceasta pentru ca seful statului ar putea juca un rol intr-o astfel de ameliorare a relatiilor dintre liberali si democrati. Liderul liberal a dat asigurari ca isi doreste ca “relatia in cadrul Aliantei sa functioneze mai bine decat am putut observa in ultima perioada”.
Liberalii au comentat si declaratiile sefului statului referitoare la semnarea protocolului Aliantei D.A. Purtatorul de cuvant al PNL Eugen Nicolaescu a reamintit ca documentul a fost semnat intre doua institutii, numite PNL si PD. El a comentat ca a pune semnul egal intre oameni ca fiind ei insisi institutii nu este tocmai indicat. “Romania are documente semnate de Nicolae Ceausescu care sunt valabile si azi”, a adaugat Eugen Nicolaescu.
Liderul liberalilor bucuresteni, Ludovic Orban, a comentat, la randul sau, ca nu este normal ca presedintele Romaniei sa medieze intre PNL si PD, in conditiile in care cele doua formatiuni au incheiat un protocol pe baza caruia functioneaza Alianta D.A. “Traian Basescu ar trebui sa medieze conflictele din societate pentru care este abilitat si nu trebuie sa intervina in viata a doua partide”, a solicitat Orban. In opinia lui Orban, seful statului ar trebui sa inceteze sa mai fie “sursa unor conflicte” in interiorul Aliantei D.A. “Daca presedintele Basescu nu ar fi initiator de conflicte, nu ar mai avea ce sa medieze”, crede Orban. Prin astfel de actiuni, Traian Basescu isi depaseste atributiunile constitutionale in calitate de sef al statului, mai zice Orban.
Ludovic Orban a reamintit ca nici Emil Boc, liderul PD, nu se numara printre semnatarii protocolului. “Poate de aceea nu il respecta”, a afirmat Orban. De altfel, Orban a acuzat, recent, PD de nerespectarea protocolului Aliantei, prin primirea in randurile sale a unei foste liberale, Elena Udrea. Dupa indelungi discutii in sedintele Aliantei, fiecare parte s-a mentinut pe aceeasi pozitie. Liberalii au sustinut ca PD a incalcat protocolul, iar democratii ca nu l-ar fi incalcat. Dar Basescu ii prevede Elenei Udrea un bun viitor politic.

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Care este cel mai bun material pentru covoare și covorașe de joacă pentru camera copiilor

Când vine vorba de crearea unui spațiu confortabil și sigur pentru bebeluși și copii, selectarea covorului potrivit și a covorașului de joacă a celor...

Rareș Hopincă: Decizia PSD – PNL privind candidaturi separate la Primăria Capitalei este “raţională” şi “matură”

Decizia PSD - PNL privind candidaturi separate la Primăria Capitalei, respectiv Gabriela Firea şi Sebastian Burduja, este "raţională" şi "matură", a declarat, marţi, Rareş...

PSD va valida săptămâna viitoare în forurile statutare candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei

PSD va valida candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei în forurile statutare, conform declarațiilor liderului partidului, premierul Marcel Ciolacu, făcute marți. Ciolacu și Firea...
Ultima oră
Pe aceeași temă