16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportLiberalii l-au ales pe Bogdan Olteanu pentru sefia Camerei Deputatilor

Liberalii l-au ales pe Bogdan Olteanu pentru sefia Camerei Deputatilor

Bogdan Olteanu a castigat detasat alegerile din grupul PNL pentru sefia Camerei Deputatilor. Victoria sa a venit la numai cateva ore dupa ce presedintele Traian Basescu o “recomandase” pentru acest post pe Mona Musca.

“Daca se vor schimba presedintii celor doua Camere, eu sper ca Mona Musca sa fie aleasa ca unul dintre cei doi presedinti”, a declarat Basescu inainte de a se urca in avionul care pleca spre Statele Unite.
Contracandidatii Monei Musca nu au parut impresionati de afirmatiile presedintelui. “Este parerea domnului Basescu. Sa o propuna pe Mona Musca din partea PD”, a comentat Dan Radu Rusanu. Bogdan Olteanu a afirmat ca s-ar bucura daca Mona Musca sau orice alt reprezentant al coalitiei ar deveni presedintele Camerei, dar a insistat ca decizia se va lua in cadrul grupului PNL.
A urmat sedinta grupului parlamentar, care s-a soldat cu victoria din primul tur a lui Bogdan Olteanu. Acesta a obtinut 36 de voturi, Dan Radu Rusanu a avut 18, Mona Musca – opt iar Titus Gheorghiof – trei.
Dupa vot, Bogdan Olteanu a explicat ca “principala misiune este modificarea Regulamentelor Camerelor astfel incat procedurile de revocare a presedintilor sa se poata desfasura”. El a afirmat ca la presedintia Camerei “este necesara o amprenta liberala” si din acest motiv s-a decis sa renunte la postul din Guvern. Olteanu a recunoscut si faptul ca liberalii puteau obtine presedintia Camerei inca din decembrie anul trecut dar au facut “o greseala politica majora” prin retragerea din sala in timpul votului.
Dupa ce numai opt deputati liberali au optat in favoarea sa, Mona Musca nu a comentat rezultatul votului, dar a explicat de ce presedintele Traian Basescu a facut declaratii de sprijinire a sa: “Domnul Basescu a facut acea declaratie de sustinere a candidaturii mele pentru a nu incalca decizia pe care a luat-o conducerea Aliantei in prezenta sa si a lui Calin Popescu Tariceanu, in vremea cand cei doi erau copresedinti”. Mona Musca a evitat sa mai vorbeasca, asa cum a facut anterior despre jocurile de culise, dar a sustinut ca se astepta la rezultatul de ieri.
Cat despre Dan Radu Rusanu, acesta a comentat faptul ca in PNL nimeni nu isi poate impune candidatul, pe motiv ca “exista o concurenta reala”.

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Cât timp ar trebui să dureze plimbarea câinelui?

Plimbarea zilnică a câinelui oferă numeroase beneficii pentru sănătatea mentală, emoțională și fizică pentru aproape toți câinii. Plimbările oferă exerciții fizice, care sunt bune...

Cine nu este eligibil pentru Start-up Nation

Ediția din anul 2024 a programului Start-up Nation aduce modificări semnificative față de edițiile anterioare, inclusiv în ceea ce privește potențialii beneficiari, anunță o...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă