13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportLiberalii bucuresteni, persecutati de Cotroceni, servicii secrete, speciale...

Liberalii bucuresteni, persecutati de Cotroceni, servicii secrete, speciale…

Abia ce s-au inteles sa nu-si mai spele rufele in public, ca intre democrati si liberali au si inceput sa apara mici neintelegeri.
In ciuda promisiunilor facute de liderii PNL si PD, Calin Popescu Tariceanu si Emil Boc, ca de acum inainte nici un lider al vreunuia din cele doua partide nu va mai iesi la rampa cu atacuri la adresa colegilor de Alianta, conducerea PNL Bucuresti a dat, ieri, publicitatii rezultatele unui chestionar ce tinteste in Basescu si in PD, impartit sambata la alegerile organizatiei de catre liderul acesteia, Ludovic Orban. Rezultate care vor aprinde noi fitile intre liberali si democrati.
Potrivit “chestionarului Orban”, principalul vinovat al tensiunilor din Alianta a fost declarat, de marea majoritate a liberalilor bucuresteni, presedintele Basescu. Penelistii din Capitala se mai cred “vanati” pana si de serviciile secrete, serviciile speciale, grupurile de interese si abia la urma de… PSD. Mai mult, declaratiile sefului statului la adresa PNL si a premierului Tariceanu au fost considerate “contraproductive”, “neprincipiale”, “dure”, “necuvenite”. Liberalii bucuresteni vad aceste iesiri ale lui Basescu ca facand parte dintr-o strategie de inlocuire a premierului “cu un om fidel/controlabil” sau ca fiind manevre electorale de crestere a PD in sondaje.
In privinta relatiei cu PD, jumatate din cei 536 de liberali care au raspuns “chestionarului Orban” cred ca cele doua partide ar trebui sa ramana in continuare in Alianta, in timp ce 36,5% sustin renuntarea la ea.
Desi Alianta are in prezent sustinere, pe viitor liberalii si-ar dori sa mearga singuri in alegeri. Asa ca un numar foarte mare de respondenti (81,28%) sunt de parere ca la alegerile din 2009 PNL ar trebui sa aiba propriul candidat la presedintie si la Primaria Capitalei. Iar favoritul ar fi Calin Popescu Tariceanu, urmat, bineinteles, de autorul chestionarului, Ludovic Orban, ce inca mai sufera ca nici macar nu a putut candida pentru Primaria Bucurestiului.
Acesta s-a aratat ieri plin de multumire de demersul sau, mai ales ca astfel i s-au confirmat multe dintre criticile din ultima vreme. “Liberalii din Bucuresti vor ca PNL sa mearga pe propriile picioare”, a spus Orban.
Si nu a ezitat sa declare chiar ca “ar fi util” sa se faca un astfel de chestionar si la nivelul intregului partid. Singurul impediment vazut de liderul PNL Bucuresti l-au constituit… mijloacele tehnice. “Ar fi util sa se faca si la nivel national, dar este ceva mai complicat. Presupune o logistica si o baza de date cat se poate de corecte”, a spus Orban. Democratii insa au preferat sa pastreze deocamdata tacere asupra demersului aliatilor bucuresteni.

Cele mai citite

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...

Marcel Ciolacu îi ia apărarea Gabrielei Firea: “N-a avut nicio treabă cu azilele groazei”

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că Gabriela Firea nu a avut nicio implicare în gestionarea azilelor groazei, iar problemele existente erau deja cunoscute,...

Emma Răducanu, eliminată de Iga Swiatek în semifinalele turneului de la Stuttgart

Jucătoarea poloneză de tenis, Iga Swiatek, ocupanta locului 1 în clasamentul WTA și principala favorită la turneul WTA 500 de la Stuttgart, Germania, s-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă