15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportLiberalii ameninta ca ies de la guvernare, democratii ameninta cu anticipatele

Liberalii ameninta ca ies de la guvernare, democratii ameninta cu anticipatele

Aflati in aceste zile la Cluj, pentru actiuni de partid separate, democratii si liberalii continua sa vorbeasca limbi diferite in privinta colaborarii.
Surse democrate acreditau ideea unor posibile formule de guvernare fara PNL. In acest caz, democratii ar urma sa formeze noul guvern cu PSD si cu formatiunea liberala pe care ar urma sa o infiinteze Stolojan si Stoica. La randul lor, liberalii amenintau cu iesirea de la guvernare daca PD voteaza pentru pesedistul George Maior la sefia SRI.
Ca un prim pas catre despartire, au circulat informatii neoficiale potrivit carora la alegerile pentru Parlamentul European democratii vor depune liste separate de liberali. Mai mult, s-a vehiculat si informatia potrivit careia aceasta ar fi o solicitare a Partidului Popular European.
Totusi, la conferinta de presa care a urmat, reprezentantul popularilor europeni a negat ca formatiunea sa ar avea vreo preferinta privind aliantele PD. El a sustinut ca PPE nu se amesteca in politica interna romaneasca si ca nu ar fi deranjati daca liberalii si democratii ar depune liste comune la alegerile pentru Parlamentul European. Lopez, a sustinut: colaborarea PNL-PD privind alegerile pentru Parlamentul European (PE) ar fi pozitiva si ca nu are nimic impotriva formarii unei liste comune.
De cealalta parte, liberalii se stransesera la Cluj pentru o sedinta a Biroului Permanent Central programata pentru ieri-seara si pentru Delegatia Permanenta de astazi. Purtatorul de cuvant al PNL, Varujan Vosganian, a declarat ca, in contextul in care PSD sustine un pesedist in fruntea SRI, ar fi bine ca PD “sa faca o declaratie privind intentia clara de a nu guverna impreuna cu PSD si de a nu accepta sa participe la constructia unei alte majoritati parlamentare impreuna cu PSD.”
Mai mult, secretarul general al PNL, Dan Motreanu, vorbeste despre posibilitatea ca PNL sa iasa de la guvernare, pentru a lasa PD si PSD sa guverneze impreuna. “Decizia noastra va fi influentata de raspunsul PD la cererea noastra de a nu vota un reprezentant al PSD in fruntea serviciilor secrete”. Insa Emil Boc a avut un raspuns si la aceasta solicitare “Protocolul Aliantei nu prevede nimic in privinta SRI si SIE”. Motreanu a replicat ca la nivelul conducerii Aliantei s-ar fi luat o hotarare potrivit careia “nici un partid din Alianta nu va vota nici un candidat al PSD pentru nici o functie”.


Se intalnesc, nu se intalnesc?

In cursul zilei de ieri au circulat informatii neoficiale despre o noua intalnire PNL-PD la care ar putea veni chiar presedintele Traian Basescu.
Nu a existat nici o confirmare oficiala a vreunei noi intalniri PNL-PD. Liberalii afirmau ca "poate vor exista contacte informale”. Presedintele PD, Emil Boc, a sustinut ca i-a invitat pe liberali la un cocktail sambata seara.

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Marcel Ciolacu, despre inflație: “Reuşim să o ducem într-un trend descendent… suntem în drumul economic corect”

Marcel Ciolacu, în calitate de prim-ministru, subliniază că inflația are o tendință descendentă, iar acest lucru devine evident în fiecare lună. În plus, el...

Ludovic Orban, atac dur: “România nu poate fi lăsată pe mâna lui Ciolacu, Ciucă, Iohannis”

La congresul formațiunii Forța Dreptei, președintele Ludovic Orban a subliniat că adevărații liberali se află în acest partid și a exprimat convingerea că România...
Ultima oră
Pe aceeași temă