6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportLia Olguța Vasilescu: Legea salarizării va aduce o creștere medie a salariilor...

Lia Olguța Vasilescu: Legea salarizării va aduce o creștere medie a salariilor cu 56%. La Apărare, creșterile sunt și de peste 200%

Salariile bugetarilor cresc, în medie, cu 56%, ca urmare a Legii salarizării bugetare. Pe de altă parte, vor fi și domenii în care se vor înregistra creșteri de peste 200%, a declarat ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilesc, marți seara, la TVR1.

„Prin această Lege a salarizării unitare salariile cresc în medie cu 56%. Este foarte adevărat că în baza piramidei, adică aproximativ 60% dintre bugetari vor avea creșteri de 100% sau chiar peste 100%. Dacă ne gândim la Apărare, acolo creșterile sunt și de peste 200%. Deci 60% vor avea salarii crescute cu cel puțin 100%. Apoi urmează o altă categorie cu salarii deja mari în plată și la ei vor fi creșteri de aproximativ 50%, dar sunt și 3% dintre bugetari cărora le va scădea salariul", a precizat ministrul Muncii.

Ea a continuat precizând că, săptămâna viitoare, vor fi făcute publice salariile, astfel încât fiecare bugetar să știe de unde pornește și unde va trebui să ajungă în 2022.

„La ANAF, pentru că înțeleg că acolo este o problemă, de altfel mâine ministrul Finanțelor Publice se va întâlni cu sindicatele din Finanțe ca să discute și despre Legea salarizării și despre sporturi, la funcțiile de conducere era o problemă, în sensul că salariile sunt foarte mari, 14.400 de lei fără sporuri", a mai spus Lia Olguța Vasilescu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă