Lia Olguța Vasilescu, despre Legea salarizării: Se va aplica așa cum este

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a afirmat, miercuri seara, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, că Legea salarizării în sectorul bugetar se va aplica exact așa cum este, fără nicio modificare.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 07.09.2017 - 00:10

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a afirmat, miercuri seara, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, că Legea salarizării în sectorul bugetar se va aplica exact așa cum este, fără nicio modificare.

„Așadar, în programul de guvernare al PSD erau următoarele creșteri pentru profesori (deci nu și pentru personalul auxiliar): 25 la sută de la 1 iulie 2017 și 30 la sută de la 1 ianuarie 2018. Alte majorări nu erau în programul de guvernare până în 2020. Creșterea a fost de 15 la sută de la începutul anului (12 luni) și pentru profesori, dar și pentru personalul auxiliar, ceea ce reprezintă o sumă totală mai mare decât 25 la sută de la jumătatea anului (6 luni), cât scria în program și care îi privea doar pe profesori, nu și ceilalți angajați în sistem. Anul viitor, Educația va beneficia de două creșteri: 25 la sută de la 1 ianuarie și încă 20 la sută de la 1 martie, ceea ce iarăși înseamnă mai mult decât era prevăzut în programul de guvernare, adică 30 la sută din ianuarie, fără nicio altă creștere ulterioară până în 2020. Prin Legea salarizării, creșteri vor fi și în 2019 și în 2020, ajungându-se la nivelul salarizării profesorilor din Spania și Italia. Deci, majorările sunt peste promisiunile din programul de guvernare și era normal să fie așa dacă ne dorim ca Educația să fie prioritate. Din ceea ce am înțeles după discuțiile cu sindicatele, teama lor, de fapt, este că legea salarizării nu s-ar aplica în perioada următoare. Îi asigur că nu este cazul. Se va aplica exact așa cum este, fără nicio altă modificare. Nici în plus, nici în minus...", a scris ministrul Muncii.

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) a anunțat miercuri, printr-un comunicat de presă, că a decis să înceapă din 2 octombrie protestele, în cazul în care Guvernul nu acceptă încheierea unui acord scris, prin care se angajează să soluționeze mai multe probleme cu care se confruntă salariații din învățământ.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...