Leonard Orban, prima zi de munca la Bruxelles

Leonard Orban, candidatul României la postul de comisar european, si-a inceput, astazi, activitatea la Bruxelles. Inca din prima zi de munca, Orban va raspunde la intrebarile generale din chestionarul pe care, conform procedurilor, trebuie ...

Share

Cristina Darmina Iamandi 0 comentarii

06.11.2006 - 00:00
Leonard Orban, candidatul României la postul de comisar european, si-a inceput, astazi, activitatea la Bruxelles.
Inca din prima zi de munca, Orban va raspunde la intrebarile generale din chestionarul pe care, conform procedurilor, trebuie sa-l completeze inaintea audierii sale din comisiile de specialitate ale legislativului comunitar, din 27 noiembrie. Departe de a fi o formalitate, completarea acestor chestionare permite Parlamentului european sa afle calitatile personale ale candidatului, precum si detalii in legatura cu eventualele sale afaceri si cu interesele sale financiare si politice, care ar putea veni in contradictie cu atributiile de comisar european.
Chestionarul abordeaza si probleme legate de viitorul Europei - Constitutia europeana si Strategia de la Lisabona -, contributia candidatului la imbunatatirea activitatii Comisiei Europene si viziunea acestuia despre relatiile dintre PE si CE.
Deocamdata, s-a stabilit ca Leonard Orban va fi audiat in comisia de cultura a PE, dar nu este exclus un dialog si cu membrii altor comisii.

Citește totul despre:

Comentarii