Legea ANI, cea mai aspra din UE!

Proiectul de lege referitor la Agentia de Integritate se afla in stadiu de negociere intre partidele din coalitia majoritara. La intrunirea Coalitiei de miercuri seara, proiectul initiat de Monica Macovei a starnit unele nemultumiri, mai ales ...

Share

Rl online 0 comentarii

23.06.2006 - 00:00
Proiectul de lege referitor la Agentia de Integritate se afla in stadiu de negociere intre partidele din coalitia majoritara. La intrunirea Coalitiei de miercuri seara, proiectul initiat de Monica Macovei a starnit unele nemultumiri, mai ales printre reprezentantii UDMR. Insa surpriza a fost, potrivit unor surse din coalitie, faptul ca reprezentnatii PD Vasile Blaga si Radu Berceanu, potrivit unor surse participante, au formulat si ei amendamente la proiectul Macovei. Lui Blaga, de pilda, i s-ar fi parut ca proiectul ar infiinta "o politie suplimentara".
Potrivit unor surse din Coalitie, varianta discutata era apropiata de intentiile initiale ale ministrului Justitiei, cu unele amendamente. Institutia, care are drept obiectiv verificarea averii demnitarilor, va avea o conducere numita de presedintele Romaniei, dupa ce UDMR a abandonat propunerea subordonarii fata de Parlament. Potrivit surselor mentionate, s-ar fi discutat si despre atributiile inspectorilor din cadrul Agentiei. Cel mai probabil, acestia vor avea voie sa faca doar verificari, nu si anchete, asa cum cerea textul Ministerului Justitiei.
La sfarsitul reuniunii Coalitiei, Bogdan Olteanu a promis: "Vom introduce in textul acestei legi cele mai aspre prevederi din legislatia tarilor UE referitoare la declararea si controlul averilor".
Proiectul referitor la Agentia pentru Integritate va fi cel mai probabil discutat de Parlament in sesiunea extraordinara. Liderii Coalitiei au convenit asupra organizarii unei prime sesiuni parlamentare extraordinare in primele doua saptamani din iulie, fara a exclude posibilitatea unei a doua sesiuni extraordinare, la sfarsitul lunii august intrucat s-au identificat nu mai putin de 32 de restante legislative.

Citește totul despre:

Comentarii