13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportKovesi refuză a patra oară să dea explicații în fața parlamentarilor despre...

Kovesi refuză a patra oară să dea explicații în fața parlamentarilor despre alegerile din 2009

Şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, a refuzat a patra oară să se prezinte în fața comisiei parlamentare care anchetează desfășurarea alegerilor din 2009. Motivația este ca și până acum – nu deţine informaţii sau documente necesare clarificării împrejurărilor şi cauzelor în care s-au produs evenimentele supuse cercetării parlamentare.

”Vă aduc la cunoştinţă că nu deţin informaţii şi/sau documente necesare clarificării împrejurărilor şi cauzelor în care s-au produs evenimentele supuse cercetării parlamentare”, le-a transmis Laura Codruţa Kovesi marţi parlamentarilor din comisia de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009.

Şefa DNA a fost chemată din nou, pentru miercuri, la audieri de către comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009, după ce decizia Curţii Constituţionale (CCR) privind obligativitatea acesteia de a se prezenta în faţa comisiei a fost publicată în Monitorul Oficial.

”Nu am idei preconcepute, ne facem datoria în continuare. Este decizia dânsei dacă vine sau nu. Din păcate, România a inclus în Constituţie, după modelul altor state, posibilitatea de a avea comisii speciale de anchetă, dar nu a înţeles pe deplin importanţa acestei comisii şi greutatea lor”, a declarat preşedinta comisiei de anchetă, Oana Florea, întrebată ce se întâmplă dacă şefa DNA nu va da curs nici de această dată invitaţiei.

”CCR statuează obligativitatea oricărei persoane care deţine o funcţie publică de a veni la Parlament în virtutea principiului colaborării loiale şi în virtutea bunei credinţe pentru a lămuri aspecte şi evenimente semnificative din viaţa societăţii”, a mai spus ea.

Cele mai citite

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Cine nu este eligibil pentru Start-up Nation

Ediția din anul 2024 a programului Start-up Nation aduce modificări semnificative față de edițiile anterioare, inclusiv în ceea ce privește potențialii beneficiari, anunță o...
Ultima oră
Pe aceeași temă