Klaus Iohannis a promulgat legea privind indemnizațiile și sporurile pentru invalizi, veterani și văduve de război

Președintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul pentru promulgarea unei legi care vizează indemnizațiile acordate veteranilor, invalizilor și văduvelor de război, potrivit unui comunicat de presă.

Share

Gabriel Mihai 0 comentarii

Actualizat: 05.05.2017 - 14:09

Președintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul pentru promulgarea unei legi care vizează indemnizațiile acordate veteranilor, invalizilor și văduvelor de război, potrivit unui comunicat de presă.

Astfel, șeful statului a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 92/2016 pentru modificarea art. 1 din Legea nr. 49/1991 privind acordarea de indemnizații și sporuri invalizilor, veteranilor și văduvelor de război și pentru stabilirea unor măsuri privind drepturile prevăzute la art. 11 din Legea nr. 44/1994 privind veteranii de război, precum și unele drepturi ale invalizilor și văduvelor de război.

"Drepturile bănești acordate în temeiul Legii nr. 49/1991 privind acordarea de indemnizații și sporuri invalizilor, veteranilor și văduvelor de război, cu modificările și completările ulterioare, al Legii nr. 44/1994 privind veteranii de război, precum și unele drepturi ale invalizilor și văduvelor de război, republicată, cu modificările și completările ulterioare și al Legii nr. 49/1999 privind pensiile IOVR, cu modificările și completările ulterioare, și plătite prin casele de pensii/casele de pensii sectoriale nu se au în vedere la acordarea indemnizației sociale pentru pensionari reglementată de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 6/2009 privind instituirea pensiei sociale minime garantate, aprobată prin Legea nr. 196/2009, cu modificările ulterioare", prevede legea.

Potrivit actului normativ, prevederile se aplică începând cu data de întâi a lunii următoare celei în care intră în vigoare legea de aprobare a OUG.

"Drepturile bănești acordate în temeiul Legii nr. 49/1991, cu modificările și completările ulterioare, al Legii nr. 44/1994, republicată, cu modificările și completările ulterioare și al Legii nr. 49/1999, cu modificările și completările ulterioare, se indexează anual prin legea bugetului de stat", mai stipulează legea.

Președintele Iohannis a mai semnat și alte decrete pentru promulgare:

* Legea privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 27/2016 pentru modificarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 88/2012 privind cadrul instituțional pentru coordonarea, implementarea și gestionarea asistenței financiare acordate României prin Mecanismul financiar al Spațiului Economic European și prin Mecanismul financiar norvegian pe perioada de programare 2009-2014;

* Legea privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 15/2017 pentru completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 51/2015 privind unele măsuri pentru realizarea de investiții la operatorii economici din industria de apărare și pentru modificarea și completarea unor acte normative și a Legii pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 16/2017 privind modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 3/2015 pentru aprobarea schemelor de plăți care se aplică în agricultură în perioada 2015-2020 și pentru modificarea art. 2 din Legea nr. 36/1991 privind societățile agricole și alte forme de asociere în agricultură.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...