Klaus Iohannis, un viitor ministru de Interne cercetat de DNA şi în procese cu ANI

Klaus Iohannis, propunerea PNL pentru postul de ministru de Interne, a fost în centrul mai multor scandaluri. Cea mai veche acuzaţie datează de pe vremea când acesta ocupa funcţia de inspector şcolar, presa arătând că ...

Share

Rl online 0 comentarii

07.02.2014 - 15:21

Klaus Iohannis, propunerea PNL pentru postul de ministru de Interne, a fost în centrul mai multor scandaluri. Cea mai veche acuzaţie datează de pe vremea când acesta ocupa funcţia de inspector şcolar, presa arătând că Iohannis ar fi fost implicat în trafic de copii. Astfel, actualul primar al Sibiului ar fi intermediat, pentru cetăţeni americani şi canadieni, mai multe adopţii de copii din judeţul Sibiu, despre care nu se mai ştie nimic.

Un alt scandal în care a apărut numele lui Iohannis este legat de faptul că acesta ar fi câştigat câteva case din centrul istoric al Sibiului pe baza unor documente false, locatarii acestora judecându-se timp de câţiva ani cu primarul.

Citeşte şi: UPDATE. Conducerea PNL a validat nominalizarea lui Iohannis,Atanasiu, Nicolăescu, Buşoi. Klaus Iohannis: Nu sunt dispus să renunţ la Primăria Sibiului. Antonescu: Iohannis contrazice legenda că eu nu aş fi matinal

2009 a fost un an plin de probleme pentru Iohannis.Viitorul ministru de Interne a fost anchetat de DNA, în 2009, pentru abuz în serviciu, pentru retrocedarea unor terenuri către persoane care nu îndeplineau condiţiile, dosarele fiind din anul 2005. În acelaşi an, Agenţia Naţională de Integritate s-a autosesizat, în urma publicării unui articol într-un cotidian central, în care se arăta că primarul Sibiului ar fi încălcat legea incompatibilităţii, prin ocuparea funcţiei de administrator, în 2003, la societatea Parcuri Industriale Sibiu - Şura Mică, în paralel cu cea de primar. Iohannis a atacat hotărârea în contencios administrativ şi a câştigat procesul, în 2010. Şi tot în 2009, Iohannis a trecut pe lângă postul de premier, Traian Băsescu preferându-l atunci pe consilierul BNR Lucian Croitoru.

Trei ani mai târziu, Agenţia Naţională de Integritate anunţa că a constatat că primarul Sibiului, Klaus Iohannis, se află din nou în incompatibilitate întrucât are şi calitatea de reprezentant al municipiului în Adunarea Generală a Acţionarilor S.C. Apă Canal SA Sibiu, din 5 august 2010 şi SC Pieţe SA, din 30 aprilie 2009, ceea ce contravine prevederilor legale. În septembrie, Klaus Iohannis a câştigat procesul intentat ANI.

Klaus Iohannis este la al patrulea mandat de primar al Sibiului, Acesta este membru al PNL din februarie 2013, fiind ales apoi, la Congresul partidului, prim-vicepreşedinte.

Vezi declaraţia de avere a lui Iohannis

Klaus Werner Iohannis s-a născut în 13 iunie 1959, la Sibiu. Părinţii săi sunt Susanne şi Gustav Heinz Johannis, amândoi saşi transilvăneni. Aceştia au emigrat în 1992 ca pensionari din Sibiu în Germania, unde s-au stabilit la Würzburg, în Bavaria

Primarul Sibiului este căsătorit cu Carmen Iohannis, ei neavând copii. Acesta a absolvit, în 1983, Facultatea de Fizică din cadrul Universităţii "Babeş Bolyai" din Cluj-Napoca, în următorii cinci ani fiind profesor la diferite şcoli şi licee din Sibiu. Din 1989 până în 1997, a fost profesor de fizică la Colegiul Naţional "Brukenthal" din Sibiu. Între 1997 şi 1999 a fost inspector şcolar general adjunct, iar între 1999 şi 2000 a fost inspector general.

Klaus Iohannis este membru al Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR) încă de la înfiinţare, din 1990, iar în perioada 2001-2013 a fost preşedintele formaţiunii, demisionând din această funcţie după înscrierea în PNL, în februarie 2013.

S-a lansat în politică în 2000, când FDGR a decis să aibă un candidat propriu la Primărie, cu scopul de a obţine mandate de consilieri locali.

Citește totul despre:

Comentarii