Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Juristii PSD si PNL muncesc la simplificarea demiterii presedintelui

Posibilitatea demiterii presedin-telui Romaniei prin intrunirea majoritatii voturilor valabil exprimate la nivelul tarii a fost cat pe ce sa treaca prin Comisia juridica a Camerei Deputatilor. In prezent, demiterea sefului statului se poate face ...

Share

Rl online 0 comentarii

19.10.2006 - 00:00
Posibilitatea demiterii presedin-telui Romaniei prin intrunirea majoritatii voturilor valabil exprimate la nivelul tarii a fost cat pe ce sa treaca prin Comisia juridica a Camerei Deputatilor. In prezent, demiterea sefului statului se poate face numai daca se intruneste majoritatea voturilor cetatenilor inscrisi pe listele electorale. Prevederea era stipulata in initiativa legislativa a unor parlamentari PSD privind modificarea legii referendumului. Comisia respinsese, intr-o sedinta anterioara, proiectul, insa plenul a decis ca acesta sa fie retrimis juristilor pentru un raport suplimentar. In sala de sedinta nu se aflau suficienti reprezentanti ai coalitiei de guvernamant, care sa faca posibila avizarea propunerii de respingere a proiectului. Mai mult, cei care erau de fata au votat cum i-a taiat capul. Unii reprezentanti ai PNL, precum Ioan Timis si Petre Ungureanu, au votat pentru proiect. Confruntat cu perspectiva adoptarii unui raport pozitiv, deputatul PD Daniel Buda a solicitat pauza de consultari. In cele din urma a reusit sa-si convinga colegii liberali sa voteze pentru amanarea proiectului pentru o sedinta viitoare a comisiei. Comisia juridica a respins propunerea legislativa privind publicarea pe Internet a dosarelor de Securitate primite de CNSAS. Proiectul, apartinand deputatului PNL Gabriel Sandu, s-a lovit de Opozitie, dar si de abtinerile colegilor din PD.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...