Juraminte pe Biblie la usa sectiei

Primarul orasului Zlatna, Silviu Ponoran (PD-L), a acuzat ca mai multi liberali, printre care consilierul judetean Ioan Lazar, ar fi facut campanie electorala la usile sectiilor de votare. Ponoran a transmis in sesizarea oficiala trimisa la ...

Share

Dorin Timonea 0 comentarii

01.12.2008 - 00:00

Primarul orasului Zlatna, Silviu Ponoran (PD-L), a acuzat ca mai multi liberali, printre care consilierul judetean Ioan Lazar, ar fi facut campanie electorala la usile sectiilor de votare. Ponoran a transmis in sesizarea oficiala trimisa la Biroul Electoral de Cricumscriptie ca in zona Paraului Gruiului erau doua autoturisme si un microbuz, cu ajutorul carora erau transportati oameni la sectia de votare 176 Pirita. Primarul a mai spus ca din relatarile oamenilor din zona a rezultat faptul ca liberalii i-ar fi pus pe alegatori sa jure cu mana pe Biblie ca vor vota candidatii PNL, dupa care vor primi pachete sau bani. BEC Alba a decis sa anunte Inspectoratul Judetean de Politie pentru a efectua cercetari cu privire la aspectele invocate de Ponoran.

 

Decizia BEC Alba poate fi contestata la Biroul Electoral Central in 48 de ore de la afisare. In replica, liberalii au negat cele reclamate de primarul din Zlatna, fost membru al acestui partid, pe care-l acuza ca duminica dimineata s-ar fi deplasat in cartierul Troieni, locuit in majoritate de romi, amenintand ca aceia care vor vota in favoarea candidatilor PNL nu vor primi ajutoare sociale. Totodata, PNL  sustine ca un autoturism cu numere de Spania transporta la sectia de votare din Izvorul Ampoiului cetateni care erau indemnati sa voteze candidatii PD-L. Liberalii mai spun ca, potrivit unor romi, reprezentanti ai primarului au impartit alimente in saptamana dinaintea votarii, solicitand sa voteze candidatii PD-L. Consilierul Ioan Lazar a respins si el acuzatiile aduse de primarul Ponoran si a completat ca prezenta sa in zona s-a datorat faptului ca raspunde din partea PNL de zona orasului Zlatna.

Citește totul despre:

Comentarii